Interjút kell készítsek bárkivel, ez a házi nyelvtanbol? De hogyan? Hogyan miből kell állnia egy interjúnak?
Jó, ha van kivel, de azt hogy miről szóljon, neked kell eldöntened. A bevezetőben leírod, hogy kivel és miért készíted az interjút. Pl. A mai napon meginterjúvoltam anyukámat a főzésről, mert nem tudok betelni a süteményeivel.
Ezután elkezded kérdezni a választott témában:
I: Anya, hogy kezdtél főzni?
Leírod a válaszait:
A: Már 8 évesen a nagymamád körül lebzseltem, morzsoltam a vajat a liszttel, stb...
I: De mégis mikor sütöttél először egyedül sütit és mi volt az?
A: Hát 12 éves lehettem, amikor a testvérem születésnapjára rétest sütöttem neki...
stb.
A végén leírod, hogy mennyire érezted sikeresnek az interjút, mit sikerült levonnod belőle:
Pl. Anya mindig szeretetből főz, nem kötelességből, talán ezért olyan finomak a sütijei.
Nyilván a barátnőddel valami másról beszélgetsz, pl. valamelyik hobbijáról, valamiről, amiben ő profibb nálad.
Hát kb. úgy, ahogy az 1. írta.
Nem mellékesen: csókoltatom a magyar tanárodat. Jobb házit nem tudott kitalálni? DÖBBENET!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!