Hogyan kell ezt megcsinélni?
Nekem 25 lett, de az osztályban másoknak 36 és nem értem...
András egy 4-szer 4-es négyzetháló minden négyzetébe beír a 2023, 2024, 2025 számok közül pontosan egyet. Hány különböző módon teheti ezt meg úgy, hogy minden sorban és minden oszlopban az oda beírt négy darab szám összege osztható legyen 3-mal?
"Oke erettsegi elott ezzel a kerdessel jol beszarattal. Remelem ez vmi emelt szint🥲"
:DDD
Lazulj el! Nem lesz olyan vészes! :))
1. Nem másokkal akarom megíratni, ahogy olvashattad Kedves, van megoldásom, sőt kettő is. Én csak a megoldásról szóló véleményre voltam kíváncsi. SEMMILYEN LEVEZETÉST/MEGOLDÁST NEM KÉRTEM. ENNEK OKÁN HOGY MERÉSZELSZ ENGEM EGY CSALÓ SENKINEK NEVEZNI???
2. Honnan a fenéből tudhattam volna, hogy ez versenyfeladat??!
Megértésed Köszi Puszi
> „ahogy olvashattad Kedves, van megoldásom”
Az mondjuk még rosszabb, ha még megoldást is írsz a versenyfeladat mellé.
> „Én csak a megoldásról szóló véleményre voltam kíváncsi.”
És azt szerinted hogyan formáljon valaki anélkül, hogy ő is dolgozna a megoldáson?
> „SEMMILYEN LEVEZETÉST/MEGOLDÁST NEM KÉRTEM.”
Az mondjuk igaz, hogy ha nem kell bemásolni a levezetést az lényegesen kevesebb munka, de ahhoz, hogy biztos eredményt mondjunk, mindenképpen meg kell oldani a feladatot. Vagy tényleg az is elég lett volna, ha valaki beír egy véletlen számot? Ha ilyeneket írsz, akkor a végén még elhiszem, hogy nem morális jellegűek a hiányosságaid… (Végül elég ritkán látok olyat, hogy egy, a megoldást végigcsináló válaszadó, tényleg csak a végeredményt írja be; viszont ezekben az esetekben elég gyakori, hogy a kérdező visszakérdez a miértre.)
> „2. Honnan a fenéből tudhattam volna, hogy ez versenyfeladat??!”
Például onnan, hogy a honlapon vagy az újságban, ahonnan másoltad, le volt írva, hogy ez egy pontversenyben kitűzött feladat?…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!