7/3b szorozva? =-b/6
amúgy én ku.rva egyszerűen úgy oldottam meg, hogy arra gondoltam, hogy 7-ből hogy csinálnék -b-t. 1*-b van itt, magyarul be kéne hozni egy mínusz b-t, és egy olyan számot, ami a 7-ből egyet csinál. Ebből lett nekem -b/7, mert -b/7*7=-b.
Alul is ugyanígy csináltam, hogy hogy tudnék kihozni 3b-ből 6-ot. Nos hogy a 3-ból hat legyen, tutira meg kell szoroznom kettővel. Hogy a B eltűnjön, meg kell szoroznom egy 1/b-vel. Magyarul 2*1/b-vel kéne megszorozni, azaz 2/b-vel.
megvan a nevező, és a számláló. Hogy mivel kéne szorozni, hogy a kívánt eredményt kapjuk. Ugye ismeretes, hogy szorzásnál számlálót számlálóval, nevezőt nevezővel, ezért ez a módszer szerintem elég jó erre.
ekkor ugye kijött ez: -b/7//2/b. Azért tettem két / jelet, mert az a naaaaaaagy törtvonal, mert ugye asszociatív a művelet, de így is leírhatom: (-b/7)/(2/b)
Törtet törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorozzuk. -b/7*b/2
Az eredmény -b^2/14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!