Mekkora távolságot tesz meg az az autó, amely 150 km/h sebességgel halad, 30 perc alatt?
Figyelt kérdés
2023. nov. 6. 14:19
1/8 anonim válasza:
Gondold végig, mit jelent az, hogy 150km/h! Aztán hogy mi az a 30 perc egy órához képest.
2/8 anonim válasza:
Nem vagyok meglepve, hogy ez a kérdés a bölcsészetbe került ki :D
3/8 A kérdező kommentje:
:D Tudom hülye vagyok, de csak segítséget szeretnék! Azért köszönöm.
2023. nov. 6. 14:42
4/8 anonim válasza:
Rendben, segítek: általános iskola alsó tagozat.
5/8 anonim válasza:
De honnan indult, illetve, benzines vagy dizel?
6/8 anonim válasza:
7/8 anonim válasza:
A feladatott megpillantva nem vágod rá azonnal, hogy 75 kilométert, akkor elég lassú a felfogásod.
Ha nagyon számolgatni akarsz, akkor 150÷60×30=75
8/8 Psycho válasza:
A 150 km/h azt jelenti ugye, hogy 150km-t tesz meg óránként. Ezt jelenti, hogy: per óra.
Vagyis:
1 óra -> 150km
Tehát akkor...
fél óra? -> ???
Mivel a fél óra az egy óra fele,
könnyen belátható, hogy ha végig ugyanazzal a sebességgel halad (tegyük fel, nem állítják meg a rendőrök 😅), akkor logikus, hogy a 150km-nek pont a féltávjánál fog járni 30 perc elteltével.
Vagyis 75km a válasz.
Aránypárral, matekosan
1 -> 150
0,5 -> x
felírva:
1/0.5 = 150/x
2 = 150/x
2x=150
x=75
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!