Ha 409 eurós arfolyam mellett vettem forintért bitcoint, 15%-al feljebb ment az árfolyama, s 375 eurós áron visszavaltottam forintra plusz kaptam 2% cashbachkot akkor búktam vagy nyertem?
Forintban 7,5%-kal többet kaptál vissza. Amiből még SZJA-t kell fizetned.
De ha az ügylet tovább tartott, mint fél év, akkor a PMÁP több forintot hozott volna. Kisebb kockázat mellett.
"Na jó de ha ezeket előre tudnám akkor fél év alatt már milliárdos lennék"
Nem az volt a kérdésed, hogy jól döntöttél-e a múltban, hanem az hogy egy megtörtént ügyleted nyereséges volt-e vagy veszteséges. A kripto ügyletet azért hasonlítottam össze az állampapír hozamával, mert valahogy figyelembe kell venni a forint értékváltozását is.
Amit írtam, nem egy múltbeli időpontban jóslás a jövőre nézve, hanem a múlt kiértékelése. Látod a különbséget?
A különbség egyértelmű azt nem értem hogy mi köze a válaszhoz mikor nem kiértékelés volt a cél, hanem csak a végeredmény.
Meg hát nem biztos hogy jó ötlet összehasonlítani egy ilyen üzletet egy fix kamatozással. Lehet hogy ugyanannyi, de abban nem volt benne a potenciál.
"...hanem csak a végeredmény."
Az volt a kérdésed, hogy "búktam vagy nyertem?". Ha olyan valamiből lett többed, ami közben jelentősen vesztett az értékéből, akkor az a végeredmény, hogy "búktál". Ezért van helye az összehasonlításnak.
"Ha több lett a pénz akkor nem buktam hanem nyertem"
Ha még többet szeretnél nyerni, akkor tartsd a pénzed mondjuk török lírában. Időnként vegyél svájci frankot és pár hónap múlva váltsd vissza. Ez egy biztos "nyerő" stratégia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!