Mik a válaszok? (help fontos)
I.világháborúval kapcsolatos kérdések.
Ki állt a szövetségeseivel ellentétes oldalon?
Ki veszített el 1 millió négyzetkilométert?
Kinek állt helyre az ország egysége?
talán ezek közül kell választani:Lengyelország,Bosznia-Hercegovina,Orosz Birodalom
de ha mást gondoltok írjátok le
köszi előre is:)
azt hitte mtörökország az,akinek megszűnt a birodalmi jellege ( ,mert ugye az oszmán-török birodalom és neten az volt fent,hogy megszűnt... )
olaszországra meg azt jelöltem be,hogy része lett egy új szövetséges államnak(itt a központi hatalmakra gondoltam)
azért tettem fel a kérdést,mert interneten se és tankönyvben sem találom a választ.
ha tankönyvben és töri atlaszban sem találod a választ, akkor veled van a baj
pl. a területvesztéses: megnézed európa térképét az 1. vh előtt aztán után és sztem nincs olyan töri atlasz amiből kihagyták véletlenül a területi változásokat ;)
Nah, hát lényegében voltak a központi hatalmak (Németország, Osztrák-Magyar-Monarchia, később Bulgária, Töröko.) meg az antant (Anglia, Franciao., Oroszo.).
1.: Olaszország volt az, aki átlépett a központi hatalmak oldaláról az antanthoz.
2.: nem tudom
3.: Lengyelország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!