Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit csinálok rosszul? alfa...

Mit csinálok rosszul? alfa konkáv szög szögfüggvényeit kell megadni, ha megadnak egy szögfüggvény értéket.

Figyelt kérdés

Nem értem az egészet, nem is akarom, csak a megoldás kell és a számolás, hogy ha rákérdez a tanár akkor el tudjam mondani, hogy hogy számoltam. Nem érdekel az egész, nem is fog érdekelni a tanár meg egy szadista állat, aki abban leli örömét, ha kikészít mindenkit. Nem csak én szenvedek tőle, más is. Nem tanítja meg, mindent menkünk kell, akár megy akár nem. Től akarok lenni az egészen, leadni neki a megoldásokat.

Ha tankönyv szerint számolok akkor nem a megoldókulcsban lévő eredmény jön ki.

Cos a =0.6, meg kell adni sin a, tg a és ctg a értékét.

2023. márc. 19. 15:16
 1/6 A kérdező kommentje:
cos^2a + sin^2a = 1, eddig eljutottam, de ha négyzetre emelem a 0.6ot, majd kivonok egyet nem a sin a négyzetét kapom. Mi a gond?
2023. márc. 19. 15:18
 2/6 A kérdező kommentje:
nem egyet vonok ki, hanem 1.ből a kapott számot. Vagy rossz a megoldókulcs?
2023. márc. 19. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Míg így állsz hozzá, feltehetően nem is fogod érteni az egészet. Beírod számológépbe, kiad egy szöget. Megvan, a cos mikor vesz fel adott értéket, azt átszámítod, és megvagy. ez a szög

a tg ctg kiszámítására vegyél fel derékszögűt, számold ki a harmadik oldalt, és onnan

2023. márc. 19. 15:20
 4/6 A kérdező kommentje:
nem állok hozzá sehogy, időpocsékolás. Nem akarom érteni csak megcsinálni, leadni és békében nyugodni :)
2023. márc. 19. 15:24
 5/6 A kérdező kommentje:
De köszönöm a segítő szándékod.
2023. márc. 19. 15:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Így számoltál?

0.6^2 = 0.36

1 - 0.36 = 0.64

gyök 0.64 = gyök 64/100 = 8/10 = 0.8

konkáv szög szinusza...

3. negyedben negatív

4. negyedben negatív

tehát a szinusz nem 0.8, hanem -0.8

innen a tangens -0.8/0.6 = 8/6 = 4/3

a kotangens 3/4

Mi van a megoldókulcsban?

2023. márc. 19. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!