Mit csinálok rosszul? alfa konkáv szög szögfüggvényeit kell megadni, ha megadnak egy szögfüggvény értéket.
Nem értem az egészet, nem is akarom, csak a megoldás kell és a számolás, hogy ha rákérdez a tanár akkor el tudjam mondani, hogy hogy számoltam. Nem érdekel az egész, nem is fog érdekelni a tanár meg egy szadista állat, aki abban leli örömét, ha kikészít mindenkit. Nem csak én szenvedek tőle, más is. Nem tanítja meg, mindent menkünk kell, akár megy akár nem. Től akarok lenni az egészen, leadni neki a megoldásokat.
Ha tankönyv szerint számolok akkor nem a megoldókulcsban lévő eredmény jön ki.
Cos a =0.6, meg kell adni sin a, tg a és ctg a értékét.
Míg így állsz hozzá, feltehetően nem is fogod érteni az egészet. Beírod számológépbe, kiad egy szöget. Megvan, a cos mikor vesz fel adott értéket, azt átszámítod, és megvagy. ez a szög
a tg ctg kiszámítására vegyél fel derékszögűt, számold ki a harmadik oldalt, és onnan
Így számoltál?
0.6^2 = 0.36
1 - 0.36 = 0.64
gyök 0.64 = gyök 64/100 = 8/10 = 0.8
konkáv szög szinusza...
3. negyedben negatív
4. negyedben negatív
tehát a szinusz nem 0.8, hanem -0.8
innen a tangens -0.8/0.6 = 8/6 = 4/3
a kotangens 3/4
Mi van a megoldókulcsban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!