2 fizika kérdés? A füvet lekaszálás után szétterítve hagyják a réten. Miért? A gyógynövényeket leszedés, begyűjtés után szétterítik, és szellős helyen tárolják. Miért?
Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 17:41
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, miért fizika? Szerintem csak azért csinálják így, hogy a füvet a nap, a gyógynövényeket meg a levegő szárítsa meg. A fű gyorsabban, a gyógynövény lassabban szárad így.
2/3 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Az első szerint "a gyógynövény lassabban szárad így", mert szétterítik???
Az egésznek az a köze a fizikához, hogy a párolgással a fizika foglalkozik. A párolgást gyorsítja:
- a párolgási felület növelése (szétterítés)
- a levegő (vagy esetleg más gáz) áramlási sebességének növelése (szellős hely)
3/3 anonim válasza:
1. vagyok. Csupán a józan paraszti eszem diktálta a választ. A gyógynövényeket azért szárítják másként, hogy a hatóanyagok, illóolajok bennük maradjanak. Aki otthon szed kamillát, vagy fűszernövényt (zellerlevél) árnyékos, szellős helyen szárítja, a fent említett okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!