Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Elakadtam a b feladatnál...

Elakadtam a b feladatnál valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Egy vállalat kétféle terméket gyárt. Az első termék mennyiségét jelölje x (ezer darab),

a másodikét y (ezer darab). A vállalat profitját a 𝑃(𝑥; 𝑦) = −2𝑥

2 − 27𝑦

3 + 18𝑥𝑦 + 50

(millió €) függvény írja le (𝑥, 𝑦 > 0).

a) Állítsa elő a nyereségfüggvény összes első- és másodrendű parciális

deriváltját.

b) Hány darabot kell gyártaniuk a kétféle termékből ahhoz, hogy a lehető

legtöbb nyereséget tudják elérni?

c) Mekkora a maximális nyereség?

Itt úgy tudom azt kell csinálni, hogy az első rendű parciális deriváltakból amit az a feladatban csináltam, kell kiszámolni mennyi az x és y. De nem tudom mit kezdjek ezzel, hogy az x szerinti elsőrendű derivált az -4x+18 az y meg - 81y^2. Itt nem tudom alkalmazni az egyenlő együtthatók módszerét. Hogyan tovább? Vagy rosszul csináltam valamit?

2023. jan. 17. 15:14
 1/5 A kérdező kommentje:
vagy az működhet, hogy külön külön egyenlővé teszem őket nullával? esetleg?
2023. jan. 17. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Itt van leírva, hogy mit kell csinálni:

[link]

Példa is van. Érdemes azt (is) megnézni.

2023. jan. 17. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Le kéne írni a függvényt rendesen.
2023. jan. 17. 18:56
 4/5 A kérdező kommentje:
bocsánat, nem vettem észre mert nagy sietségben raktam ki és ctr v, ctr c-vel gyors bedobtam. −2𝑥^2 − 27𝑦^3 + 18𝑥𝑦 + 50 ez a függvény de közben rájöttem, hogy mi volt a gond. Figyelmetlenség szokás szerint...
2023. jan. 17. 20:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt van:

[link]

2023. jan. 17. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!