Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hidegháborús tz-ben mi az...

Hidegháborús tz-ben mi az amit nagyon érdemes megtanulni?

Figyelt kérdés
Csütörtökön lesz a tz, de nekem ez az egész nagyon durva. 50 év anyagáról van szó ami a 12-es könyvben 2 téma, a tanár mégis 1 tzt írat belőle. Csak egyetemes rész, a magyart ezután vesszük majd. Adott gyakorlófeladatot, de ott olyat kérdez Hruscsovról ami sem a forrásban, sem a könyvben nincs benne. Ja igen. A dogái főleg forráselemzésből állnak, így azon kívül hogy a korábbi érettségiket megnézem plusz a könyvből írt jegyzetemet nem nagyon tudok mást tenni. :( eddig is paráztam a törire, igaz eddig idén minden dogám 5 lett, de erre most különösen..
2022. dec. 13. 22:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha jól gondolom a hidegháború az 12. osztályos tananyag. Nekünk a két utolsóévünkbe a források mindig régi töri érettségiből lettek kivágva. Meg mindig volt egy kis / nagy esszé ami többnyire érettségiből kivágott esszé volt.

Ha eddig a tanárod nem íratott esszét akkor ezen a tz-n se fog esszét iratani. Ha esszé lesz akkor kb mindent meg kell tanulni.

Ha forráselemzés lesz akkor kb ha átnézed a régi érettségi feladatokat a témában és átolvasod a jegyzetedet egyszer kétszer akkor tuti menni fog, a forráselemzés nagyon egyszerű szerintem, kb a szöveg alapján adja a válasz magát, ha van hozzá minimális tudásod.

Fejből ami eszembe jut:

- hidegháború kibontakozása

- technikai hidegháború (első ember az űrben, első ember a Holdon ...)

- mindenféle katonai egyezmények, Nemzetközi atomcsendegyezmény ....

2022. dec. 14. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!