Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Sin90fok=6/x Akkor ebből az...

Sin90fok=6/x Akkor ebből az x egyenlő sin90/6 ?

Figyelt kérdés
2022. dec. 11. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 6/sin(90°)-kal egyenlő.
2022. dec. 11. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

sin(90°) = 6/x mindkét oldalt beszorzod x-el

x*sin(90°) = 6 mindkét oldalt elosztod 6-al

x = 6 / sin(90°) = 6 mivel sin(90°) = 1

2022. dec. 11. 13:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Hujjjujujjj, barátom, neked itt alapvető hiányosságod van. Nem lehet belevinni a szinuszba kívülről egy szorzót/osztót. Pontosabban hiányosságaid vannak, mert még rendezni sem tudod a képleteket, hát a hibás megoldásod sem x egyenlő sin90/6, hanem x egyenlő sin6/90 lenne, vagy x= 1/sin(90 fok/6), attól függően, hogy emlyik lépésben akarsz hülyeséget csinálni...
2022. dec. 13. 23:47
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
3# ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna. A 2# megoldása tökéletes, amit te írtál, az meg egy zagyvaság, látszik, hogy dunsztod sincs az egészről! A zárójel helyes használata meg egy tökéletesen sötét ló neked.
2022. dec. 16. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
4# Sötét igavonó, nem mondták még neked, hogy megszólítás híján a válaszok a kérdezőre/kérdésre vonatkoznak?
2022. dec. 16. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:

ott a megszólítás a 3# - lévén hogy mást nem tudunk az illetőről.

Ha a kérdező nem tud valamit, az elfogadható, hiszen azért kérdezi.

A kérdező logikáját követve: A 6-ot átviszi a másik oldalra osztónak Mivel a sin90 összetartozik, helyettesíti a zárójelet, ezért a sin90/6 helyes, azonos azzal hogy (sin90)/6. A kérdező ott hibázott, hogy az x a nevezőben volt, ott is kell maradnia, amikor a 6-ot átviszi a másik oldalra, vagyis sin90/6=1/x A sin90 helyére beírva az 1-et, 1/6=1/x vagyis x=6.

Nem szidni és megoldani kell a kérdező helyett, hanem megmutatni hol hibázott.

Ezt egy jó matekos úgy oldaná meg fejben, ránézésre, egy másodperc alatt, hogy: mivel sin90 az 1 - egy számot pedig saját magával osztva egyet kapunk, tehát a megoldás 6.

Tanárként annak adnék 5-öst, aki fejben rögtön megoldja. a 2# megoldása jó, de kicsit kisiskolás, kapna egy 4-est. A kérdező nekiállt, próbálkozott, csak egy helyen figyelmetlenségből tévesztett, egy 3-ast megérdemel. A Hujjjujujjj esetén vacillálnék, hogy 1-es, vagy megérdemel néhány további feladatot a 2-esért.

Valahogy így la!

2022. dec. 19. 20:54
 7/10 anonim ***** válasza:

"A Hujjjujujjj esetén vacillálnék, hogy 1-es, vagy megérdemel néhány további feladatot a 2-esért."

Vége is van a világnak, ha egy tanár ennyire retardált, hogy nem érti, amit írtam a Hujjjujujjj-ban, azt a kérdezőnek írtam... Ráadásul még eme tényállást meg is világosítva az #5-ben a #4-nek... aki te vagy? nem megy az olvasás, mi? :D

Nézzétek már meg, egy vagy két amőba, hogy amit írok, az a kérésben szereplő átalalkításra vonatkozik...

2022. dec. 20. 08:58
 8/10 anonim ***** válasza:

"ott a megszólítás a 3#"

Ezt az értetlenségi gyöngyszemet csak most vettem észre. :D Gyere, ülj ide, töröld le nyáladat, elmagyarázom.

Nem a #4-ből hiányzik a megszólítás... a baj az, hogy én a #3-ban a kérdezőnek írtam - ezt nem értette #4, meg te sem. Érted? Ott nincs megszólítás, a #3-ban. De a #4 meg azt hitte, hogy az előttem levőnek írtam, a #2-nek (érted, a #3 előtt van a #2...). Erre írtam neki, hogy nem, ha nincs megszólítás, akkor a kérdezőnek ír az ember, magyarabbul, ha ezt nehéz értelmezni, VÁLASZt ír. Lehet, hogy te még nem láttál olyant, hogy van egy kérdés, és van alatta négy válasz, hogy igen. Ezek az igenek nem az előtte levő igenre válaszok, hanem a kérdésre.

No, és mivel tehát #4 hülyeséget írt, azt hívén, hogy én a #2-nek írtam a hujjj-t, hát felvilágosítottam. Erre jössz te, és semmit nem értve azért beleugatozol.

Láttad az Isten hozta őrnagy úr! című filmet? Dégi István játszotta benne a falu hülyéje postást, aki álmodozó arckifejezéssel nézve az égre rakosgatta a patakban a kő alá a leveleket. Ez a kép indikálódik értelmetlen hozzászólásod olvastán. El kell olvasni, ki mit ír, és helyére tenni a buksidban. Tanárom. :D

2022. dec. 21. 17:22
 9/10 anonim ***** válasza:

7# és8# -as hozzászóló. Te érted amiket írtál és főleg hogy minek? És megérte szerinted leírni?

Nem szívesen találkoznék veled egy elhagyott helyen. Aki ennyire hevesen reagál egy kritikára, nem tud belenyugodni, az egyéb nem kívánatos cselekedetre is képes.

2022. dec. 21. 22:00
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 szerintem ez meg totális értelmetlenség volt, amit írtál. :D Hevesen? Mi a heves benne?
2023. jún. 27. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!