Ezt az egyenletet hogyan kell megoldani? (x+3) ² - 2x² = 18
Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 14:43
1/8 anonim válasza:
Felbontod a zárójelet, rendezed 0-ra, és használod a másodfokú egyenlet megoldóképletét, figyelve az előjelekre.
2/8 anonim válasza:
a zárójel felbontásánál felhívnám a figyelmed egy azonosságra;)
3/8 anonim válasza:
-xnégyzet+6x-9 = 0
gondolom eddig nem nagy pukkantás eljutni innen még még akkora gondot sem okozhat, hogy használd a megoldóképletet.
bár ha akarod, még megszorozhatod mindkét oldalt -1el, nehogy a negatív másodfokú együttható miatt elhibázd a megoldóképletet.
4/8 A kérdező kommentje:
de én még nem tanultam olyanról hogy hogyan kell megoldani egy másodfokú egyenletet.:|
2010. szept. 30. 17:30
5/8 anonim válasza:
Szia.Szorozd meg a kapott eredmenyt -1-el es lathato hogy (x-3)*(x-3) azaz teljes negyzeted van.Remelem tudtam segiteni adj zold pacsit ha elegedett vagy a valaszal.
6/8 anonim válasza:
(x+3) ²....ha ezt felbontod a roviditett szamitasi keplet szerint nem lesz masodfoku,csak azt nem tudom h tanultad-e mar a roviditett szamitasi kepleteket...ha igen akkro ezt alkalmazd:)
7/8 A kérdező kommentje:
köszi emberek.:)
2010. okt. 7. 14:52
8/8 anonim válasza:
(x+3)² - 2x² = 18
x²+6x+9-2x²=18
0=x²-6x+9
0=(x-3)² (gyökvonás!)
3=x
Tudom, már nem ma lett kiírva, de ha mégsem sikerült volna, gondoltam leírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!