Matek házi! Hogyan oldjam meg?
Esetleg összeadod?
15+25+. . .95 = ? Szerintem egy perc alatt megvagy.
Aki egy kicsit tud logikusan gondolkodni, hamar rájön, hogy kilenc ilyen szám van, és ezen számok átlaga 55.
tehát 9x55=495
ez a megoldás
Tudom hogy nem ezt várják tőled, de ha én matektanár lennék, nagyra értékelnék egy ilyen megoldást, próbáld ki.
Tökéletesen egyetértve előttem válaszolóval, egy történet Gauss életéből.
"Egy másik híres történet, amely a szájhagyomány útján átalakult, arról szól, hogy az általános iskolai tanára, J. G. Büttner diákjait azzal akarta lefoglalni, hogy 1-től 100-ig adják össze az egész számokat. A fiatal Gauss mindenki megdöbbenésére másodpercek alatt előrukkolt a helyes megoldással, megvillantva matematikai éleselméjűségét. Gauss észrevette, hogy a sor ellenkező végein lévő számok párokba állításával azonos összegeket kap: 1 + 100 = 101, 2 + 99 = 101, 3 + 98 = 101 stb., ami összesen 50*101 = 5050-et eredményez."
Erre manapság is rájöhet bárki, - egy újszülöttnek minden vicc új -, és egy ilyen eset nem bizonyít semmit, de ki tudja, hátha a gyerek Gaussi magasságokba fog emelkedni. Szívesen lennék a tanára, aki felismeri a tehetségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!