Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egyszeri valutaspekuláns vett...

Egyszeri valutaspekuláns vett félmillió forintért dollárt, ugyanannyiért Fontot. Most a dollárja 465 000 forintot ér, a Fontja 485 forintot. Ha most átváltja a fontot dollárra akkor jobban járt mintha csak dollárt vett volna egymillió forintért?

Figyelt kérdés
2022. nov. 13. 09:29
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
Mutass már nekem olyat, hogy a bank vagy pénzváltó ingyen dolgozik, és nincs különbség a vételi és eladási árfolyamok között. Nincs, nem volt és soha nem is lesz ilyen.
2022. nov. 13. 12:18
 12/42 anonim ***** válasza:

Kikerestem neked, az GBP és az USD között váltási költség 5,60 %, ez több, mint a példában szereplő különbség. Tehát veszít azon, ha most vált, akkor járna csak jól, ha nem volna váltási költség. [link]

Egyébként félelmetes, mennyire nem érted-érzed a váltás lényegét, nagyon remélem nem pénzügyi suliba jársz.

2022. nov. 13. 12:28
 13/42 A kérdező kommentje:
A vételi és eladási árfolyam közt van különbség. Olyan van hogy két valuta között nincs kulonbseg
2022. nov. 13. 12:56
 14/42 A kérdező kommentje:
Ott kell váltani ahol nincs váltási költség és akkor ez nem gond.
2022. nov. 13. 12:56
 15/42 A kérdező kommentje:
Mondanám hogy ez van mikor valaki online módon tanul de az a gond hogy ezt online módon is tudni kéne
2022. nov. 13. 12:57
 16/42 anonim ***** válasza:
Ha egyik valutáról a másikra szeretnél váltani, akkor ott mindig van váltási különbség. Ugyanis amit eladni szeretnél, azt vételi áron veszik a másikat pedig eladási áron adják el neked. Olyan megeshet, hogy az egyik vételije a másik eladásijával megegyezik, ettől még az 5,6% különbség meglesz. Kicsit nézegesd a valutaváltók táblázatait.
2022. nov. 13. 13:43
 17/42 A kérdező kommentje:
olvasd el újra a korábbi irasaimat. Bár az igazi az lenne ha a kérdésre válaszolnál
2022. nov. 13. 13:52
 18/42 A kérdező kommentje:
Nos megnéztem ahol én váltok ott kb. 10 forint a különbség euró esetén itt meg 20. Mégha többről is van szó ez jelentős különbség a félmilliós példánál több ezer forintról van szó
2022. nov. 13. 14:14
 19/42 A kérdező kommentje:
Amúgy meg itt csak az derült ki eddig hogy az agyon iskolázott gyakori felhasználo egy egyszerű feladatott még megérteni sem képes nemhogy megoldani...
2022. nov. 14. 06:20
 20/42 krwkco ***** válasza:
100%

"az agyon iskolázott gyakori felhasználo egy egyszerű feladatott még megérteni sem képes nemhogy megoldani..."

Nekem az derült ki, hogy egy ki tudja mennyire iskolázott gyakori felhasználó egy kérdést sem képes helyesn leírni.

Feltételezem, hogy az eredeti feladatban az van, hogy "Most a dollárja 465 000 forintot ér, a fontja 485 000 forintot."

És akkor a válasz pofonegyszerű: mivel a font jobban megőrizte az értékét, ha csak dollárt vett volna rosszabbul járt volna. Akkor lenne 912 ezer Ft értékű dollárja. Ha most alacsony, elhanyagolhatő mértékű veszteséggel váltja a fontot dollárra (pl. Interactive Brokers), akkor 950 ezer forint értékű dollárja lenne.

2022. nov. 14. 07:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!