Oldja meg az 1/x + 1/y = 1/7 egyenletet a természetes számok halmazán?
3-as marhaságot írt, de ebből, hogy jön ki, hogy fideszes? Minek kevered bele a matematikába is a politikát?
"Az 1*49 és 49*1 felírásában milyen kivetnivalód van?"
A 6-os hozzászólás figyelembe vette ezeket: "49 osztói: 1, 7, 49, illetve ezek ellentettjei"
"Ti, hogy vagytok ilyen okosak?"
A 4 zöld körös anonim hozzászóló, matematikus, matematika tanár lehet. Vagy olyan ember, aki nagyon sokszor oldott meg feladatokat. Pl. régebben a KÖMAL-hoz lehetett rendszeresen beküldeni megoldásokat és versenyezni.
Egyébként olyan ez, mint a sakknagymesterek tudása. Az esetek 99%-ában már elraktároztak a fejükben egy hasonló állást, csak egy kicsit kell a helyzethez igazítaniuk.
A példamegoldók sem 0-ról indulnak. Tapasztalatból tudják, hogy milyen módszerek vezettek hasonló feladatokban sikerre és azokat végigpróbálják.
Persze a sakkban és a matematikában is vannak korlátok. És az emberek csak egy meghatározott szintig tudnak eljutni. Ami a genetikai adottságukban és az addigi élet során szerzett tapasztalatban benne van. És ahhoz képest egy kicsit tovább vagy lemaradva.
Nem vagyok fideszes csak matekból felmentett.
Ettől függetlenül még próbálkozhatok hátha egyszer rájövök a megoldásra, nem?
(Én vagyok a 3as)
"Ettől függetlenül még próbálkozhatok hátha egyszer rájövök a megoldásra, nem?"
Próbálkozni éppen lehet, csak amíg alapvető dolgokkal sem vagy tisztában (törteket hogyan adunk össze), addig esélyed sem lesz megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!