Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kell egy baráti e-mailt...

Uhuka65 kérdése:

Hogyan kell egy baráti e-mailt megírnom orosz nyelven? (levéletikett)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Oroszt tanulok, s most az ORIGO alapfokú nyelvvizsga íráskészséget mérő feladatait oldom meg.

A tartalommal nincs is különösebb bajom, de a formai követelményekkel már annál inkább. (megszólítás, elköszönés, aláírás).

Én így csináltam.

Дорогой Иван! Дорогая Анна! - (név+kérdőjel, egy sor kimarad)

Az elköszönésnél, pedig ezt használtam. С уважением, X.Y. (vagyis az elköszönés, vessző, s alá a saját nevem cirill betűkkel)

Ez így megfelel? (Mert, ha nem jó, akkor az pontlevonással jár a vizsgán, amit nyílván szeretnék elkerülni.)

2022. okt. 11. 10:50
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Bocsanat, hogy nem a kerdesre valaszolok, de azert milyen hulyeseg mar, hogy pontot vonnak le, csak mert a vizsgazo nem talalja ki a gondolatukat a vizsgaztatoknak, plusz barati e-mailrol van szo. Pedig en orult nyelvtanmanias vagyok, de azert ezek a dolgok kiakasztanak engem is mar.
2022. okt. 11. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, ezer éve nem leveleztem, de a "С уважением" (tisztelettel) elköszönés cseppnyi túlzásnak tűnik baráti levélben.

A megszólítás rendben (név-felkiáltójel-egy sor kimarad)

A végén lehet minden jókat kívánni (Желаю успехов. / Всего доброго.)

Elmondhatod, hogy mennyire várod a választ. (Жду скорого ответа. / С нетерпением жду (твоего) ответа.)

Többféleképpen lezárhatod:

До свидания, твой друг, Лаци/твоя подруга, Луйзи.

Пока, до свидания!

С сердечным приветом, твой друг...

С дружеским приветом, Лаци/Луйзи

Felkiáltójelesnél új sorba a neved, a többinél lehet ugyanabba. Természetesen variálhatod, illetve nem kell mind, válaszd ki, amelyik neked tetszik, amelyik illik hozzád, a kapcsolathoz.

Sok sikert! Желаю успехов.

2022. okt. 11. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

Az ilyen kérdéseknél látszik, hogy mi a baj az oktatással.

19 századi módszerekkel tanítanak 20. századi dolgokat a 21. században.

BARÁTI e-mail formai követelményekkel. Kész vicc. Már csak azért is, mert a barátoddal még csak nem is e-mail-ezel.

2022. okt. 11. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, különösen a második volt hasznos.

Nekem semmi bajom sincs az iskolai okatatással. Szeretem a tanáraimat, ahogy az orosz nyelvet is. Örülök, hogy ma is tanulhattam valami újat:).

2022. okt. 11. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!