Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek házi. Segíííítség!?...

Matek házi. Segíííítség!? (kombinatorika)

Figyelt kérdés
van egy feladat (kombinatorika). honnan tudom, hogy most permutációval vagy variációval kell megoldani? mi a különbség?
2010. szept. 26. 22:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

legegyszerűbben (és még inkább egyedül) úgy, hogy megérted, miről van szó, nem csak bemagolod a képleteket.

Én a mai napig nem tudom, melyik a variáció, melyik a kombináció, de simán kiszámolok bármi ilyen jellegű cuccot, mert értem, mit csinálok.

2010. szept. 26. 22:46
 2/6 anonim válasza:
52%
Ugyan azon az állásponton vagyok, mint az első hozzászóló.
2010. szept. 26. 23:01
 3/6 A kérdező kommentje:
jó deén nem írhatom le ezt a dogába. nemindegy...
2010. szept. 26. 23:05
 4/6 anonim ***** válasza:

permutációnál az összes elemet rendezed sorba. variációnál kiválasztasz néhány elemet, és csak azokat.

pl permutáció: 10 versenyző hányféle sorrendben érhet célba

variáció: hányféleképpen lehet az első három helyezett a 10 versenyzőből

2010. szept. 26. 23:39
 5/6 anonim ***** válasza:
nektek olyan a dogátok, hogy adott a feladat, döntsük el, permutációval vagy variációval kell-e megoldani, vagy olyan a doga, hogy itt a feladat, old meg?
2010. szept. 27. 17:17
 6/6 anonim válasza:

23:01 vagyok!

Az olyan esetekben, ahol ilyen hülyeségeket nem feladatokon keresztül kérnek számon, hanem így kell rá válaszolni, akkor matek könyvben megnézni és megjegyezni egy napra (vagy órára). De a lényegét értened kell... Egyetemen majd több ilyen lesz...

2010. szept. 28. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!