Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki leírná az Odüsszeia...

Valaki leírná az Odüsszeia című mű helyszíneit?

Figyelt kérdés
Az olvasónaplóhoz kéne.

2022. aug. 25. 16:45
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Igen, valaki leírta. Homérosznak hívják.
2022. aug. 25. 16:56
 2/7 A nagy Levin ***** válasza:
81%
2022. aug. 25. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Ugye az megvan, hogy mi az az "olvasónapló"? :)
2022. aug. 25. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Az ilyen kérdéseknél én is #3 álláspontjára szoktam helyezkedni, de vannak kivételek.

Egyszerűen nem normális egy 14-16 éves gyereknek nyári olvasmányként feladni az Odüsszeiát! Már önmagában is egy nagyon nehezen, sőt, gyötrelmesen olvasható szöveg (az időmérték miatt is), ráadásul nem a ma emberének szól. Még részletek is csak úgy értelmezhetők belőle, ha van valaki, aki elmagyarázza a kulturális, vallási hátteret - úgy viszont érdekes is. Hasonlóan verném tarkón egy Jókai-összes választott kötetével azt, aki 12 éveseknek a Kőszívűt adja fel nyárra.

#2 linkje egyébként szerintem jó - és ha már itt tartunk, nem lenne jobb, ha inkább A nagy Levin és Tuskó Hopkins kalandjaival ismerkednének a 12 évesek, mint a Baradlay fivérekével? Igényes, ma is könnyen befogadható szöveg, ami olvastatja magát, megszeretteti a könyveket és fű alatt még készségeket is fejleszt. Oké, a nagy, hagymázas nemzeti pátosz nincs benne - de talán nem is hiányzik az annyira...

2022. aug. 25. 20:12
 5/7 krwkco ***** válasza:
100%

"Ugye az megvan, hogy mi az az "olvasónapló"? :)"

Az egy rövidítése annak, hogy

ha a gyerek nem olvasó, akkor egyesekkel lesz tele a napló.

2022. aug. 25. 20:35
 6/7 A kérdező kommentje:

#3 tudom mi az az olvasónapló. Csak nem maradt sok időm ahhoz, hogy le adjam a naplót.

Leírtam az olvasónaplót Odüsszeiából, csak pont nem tudtam megkapni a helyszíneket ahol játszódnak a történetek benne.

2022. aug. 28. 20:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. aug. 28. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!