Odüsszeia: a tutajkészítés munkafolyamatát valaki letudja nekem írni?
Ez viszont érdekes, ajánlom figyelmedbe :)
"Pre-egyiptomi mítoszt vett át tehát Homérosz szinte bizonyosan. Pl. amikor Odüsszeusz tutajt épít, az is szinte pontról pontra megegyezik a nílusi dereglyék leírásával, amit a görögök soha nem alkalmaztak! Odüsszeusz házában pedig "papiruszból" van fonva a kötél.
Mindkét eposzban szerepel az ég csillagállásának leírása. is Egy görög csillagászattörténész ezt nemrég elővette és i.e. 3100 körülire helyezte."
@a Tengerész:
Pedig az van leírva az Odüsszeia-ban, mint amit te is írtál. :-)
"Húsz törzset vágott ki, s a fejszével lefaragta
ágaikat, legyalulta tudón, csaptatta zsinórral.
S fúrókat hordott ki Kalüpszó, isteni asszony:
s ő egymáshoz is illesztette, kifúrva, a fákat,
s összeerősítette eresztékkel, cövekekkel.
Mint amilyen szélesre keríti az ács a teherrel
járó bárka erős derekát, mert érti a dolgát,
jó tutaját ugyaníly szélesre faragta Odüsszeusz.
Bordákat tett rá, támasztván sűrü cölöppel,
végre keresztbe gerendákkal befejezte a munkát.
Árbocot állított bele és a vitorlarudat, mely
jól odaillett, és hogy irányíthassa, a kormányt.
Fűzfonadékkal az oldalait körül is keritette
oltalmul habok ellen; s lombot szórt a tutajra."
Szia, Dink! Végre egy értelmes kérdés? méghozzá az egyik vesszőparipámról... :-) Pár éve kért egy fiatal kollégám olvasónaplót az Odüsszeiáról. A kérdésedre látom már jött válasz, de ha tudod használni, megpróbálom idekattintani az olvasónaplót, használd egészséggel, ha még nem futottál ki az időből. nem biztos, hogy a botkezemmel sikerül elküldenem az anyagot, de ha jelzel ezen a címen, akkor gmailben talán hagyja magát. Jó egészséget: Fábián Feri
Bocs, Dink! az írás nem adja könnyen magát, elég amatőr vagyok még. Nem merek kísérletezni vele, föl is akasztanám magam, ha valahogy a semmibe kattintanám vissza, életem egyik kedvenc munkája. Marad a gmailos küldés, azzal már ment a lányaimnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!