Matematikai probléma: Hányféleképpen érhetnek célba az alábbi verseny résztvevői?
Számold ki.
Ez a feladatod, ebből tanulnál.
Ha megakadnál, szívesen segítünk a HF kategóriában.
AKKOR, ha látszik, hogy dolgoztál is vele, nem csak úgy idehánytad az ingyen leckegyárba.
Mindenki célba ér: 6!
1 ember nem ér célba: 6!
2 ember nem ér célba: 6!/2!
3 ember nem ér célba: 6!/3!
4 ember nemnér célba: 6!/4!
5 ember nem ér célba: 6!!5!
6 ember nem ér célba: 6!/6!
Ezek összege adja, hogy hányféleképpen alakulhat a verseny a versenyzők tekintetében. Ha azt is bele akarod számolni, hogy ezek külön-külön milyen végeredményt jelentenek a csapatok szempontjából, akkor még kell számolni.
Kedves 1-es!
Nem vagyok már iskolás, ez pedig nem egy házi feladat. Az életben jött szembe velem ez a probléma, és zavar, hogy nem jövök rá, hogyan kellene kiszámolni. Ez van. Nem voltam erős matekból soha. :)
6x5x3x2x1=6!= 180
Azt hiszem így van, de nem biztos.
Attól még, hogy te nem HF-nek kaptad, ott a helye.
Ne szennyezzük be a tudomány fórumot ilyennel.
Ja: szerinted is felesleges a matek oktatás?
Amúgy nem határozott a feladat, mert csak az elsőről és az utolsóról írtál.
@00:17
Abból indultál ki, hogy 1-nél több első nem lehet, egynél több második nem lehet stb. Én nem tudom, hogy lehet vagy nem, de ettől is függ hogy hány féleképpen érhetnek célba.
@09:45
Szétszórt és figyelmetlen vagy. Azt is figyelmen kívül hagytad, hogy olyan is lehet hogy nem ér célba amit a kérdező írt. Amit meg én felvetettem hogy több első stb. is lehet akkor megint máshogy alakul a lehetőségek száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!