Mit jelent matematikában a Z?

A "Z" az egész számok halmazát jelöli, jelentése Zahlen, német szó, tudtommal azt jelenti egész.
Amúgy meg nem olyan könnyű megtudni azt, hogy mi az a Z. Google-be nem lehet beírni, hogy "z"
bár tényleg megtalálható, azért remélem, hogy segítettem.
Jajj, első...-.-
akk szerinted miért van ez a kategória?? Ilyen elven, aki itt kérdez mindenk nyissa ki a tankönyvét, és inkább keresse meg...
Amúgy igen, egész számok halmaza, ebbe már bele tartoznak a természetes számok és a negatív számok is.

jajj harmadik -.-
Mert nyilvánvaló dolgokat kérdez meg ahelyett, hogy megkeresné magának (ez nem igazán nagy feladat). Vagy biztos csak nekem tűnik evidensnek a googleba beírni, hogy számhalmazok. Ez is az önűllóság része meg hogy az ember gondolkodjon is magától, ne csak kiírja, hogy mi ez...

Nem ismered a viccet?
Matektanárnőt megtámadják éjszaka a parkban, de egy sötét kalapos alak ott terem és megmenti őt a támadójától. A tanárnő hálásan megkérdezi, hogy kit tisztelhet a bátor hősben, mire a maszkos férfi egy nagy Z betűt karcol kardjával a fába. Erre a tanárnő így szól:
- Köszönöm neked Egész számok halmaza!

Én is csak emiatt a vicc miatt tudom, hogy mi az a Z :D
Második: Zahlen = számok, szóval nem nyert

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!