Valaki ebben tudd segíteni? (Matek geometria)
Tényleg meg köszöném a segitséget, mindigis hülye voltam geometriából, és egyszerűen nem értem, húgomnak kéne a segítségem de énse tudom, és tudom milyen a matektanára, nekem is ő volt annó és egy igazi idegbeteg majom.
utólag is köszi szépen annak aki segít.
A felszín minden esetben a testet határoló lapok területének összessége (összege). A testet határolja
-1 négyzet, ennek területe 6*6 = 36 cm^2,
-4 egyenlő szárú háromszög, amelynek alapja 6 cm, alaphoz tartozó magasságaik 8 cm hosszúak. A háromszög területét egyszerűen ki tudjuk most számolni az a*m(a)/2 képlet szerint; 6*8/2 = 24 cm^2. Ebből van 4, így összterületük 4*24=96 cm^2, ehhez hozzáadjuk a 36 cm^2-et, így kapjuk a felszínre a 132 cm^2-t.
Én ezt írtam, csak már elkéstem:
Először is: az alja egy 6 cm oldalú négyzet.
És ezenkívül 4 db háromszög alakú lapja van. Mindegyiknek az alapéle egyenlő a négyzet élével és a magassága 8 cm. Ez a szöveg szerint az oldal vagyis a háromszög magassága, nem a gúláé. Minden további bonyodalom nélkül felhasználható a háromszög területének számításához.
Írd le, hogy ebből mire jutottál és akkor megírom, hogy jó-e.
A kolléga megelőzött. Vannak kétségeim, hogy melyik a hasznosabb: ha mindent kiszámolunk a kérdezők számára, vagy ha rávezetjük őket a megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!