Egy kerékpáros sebessége a lejtőn 3 szorosára nőtt. Hogyan változott a mozgási energiája? 3-szoros,6-szoros,9-szoros vagy 27-szeres?

Nézz utána, miként kell kiszámítani a mozgási energiát, s látni fogod, hogyan függ a sebességtől! Ha csupán ennyit megteszel, már tudni fogsz önállóan válaszolni a kérdésre.
(Note: hamarabb meg lehet találni a választ a kérdésre (még a kereső - esetleg egy tankönyv vagy akár egy négyjegyű függvénytáblázat - használatát is beleértve, mint kiírni ide a kérdést.)

1 vagyok.
Én tudom a választ, de azzal nem segítek, ha idebököm, mert attól jottányit sem fogsz fejlődni, hiszen továbbra sem fogod érteni, hogy miről van szó és a következő ilyen jellegű feladatnál újfent segítséget kell kérned.
In other words: te éhes voltál, s halat kértél, én pedig adtam egy hálót, hogy most is és mindahányszor csak éhes vagy, tudj magadnak halat fogni, s ne kelljen "koldulnod". De, ha te nem érzed az igényt arra, hogy valamiben jobb legyél, én nem fogom erőltetni.
Csak aztán ne csodálkozz, hogy - amennyiben továbbra is így állsz hozzá a dolgokhoz - egy kudarchalmaz lesz az életed, mert képtelen leszel önállóan boldogulni.
De tessék: beírod a google - be, hogy "mozgási energia" (vagy egyszerűen csak kinyitod azt a szájbatekert tankönyvet)
2. találat (csak, mert a wikipédiás (az első) esetleg bonyolultnak tűnne, bár az is tartalmazza az összefüggést)
Ott van a képlet, hogy E_mozgási = 1/2 m v^2
Vagyis a mozgási energia a sebesség négyzetével arányos. No, akkor, ha a sebességet megháromszorozzuk, a mozgási energia vajon hányszorosára nő?
(Note: "Ha nem tudod a választ nem kell írni semmit." Látod, itt is milyen hasznos lett volna, ha már eddig is fejlesztetted volna a logikai készségedet. Hiszen levontál egy hibás következtetést, s arra alapoztad a reakciódat. Gondolj csak bele, hogy ez az attitűd, hányszor, s hány helyen fog hátráltatni az életben (már, ha nem kezdesz el dolgozni rajta (aminek amúgy pont most, az iskola alatt lenne az ideje (feltéve, hogy iskolás vagy)))!
Na ez az egyik ok, amiért már önmagában megéri kicsit agyra gyúrni, s nem csak várni, hogy valaki a szádba röptesse a sült galambot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!