Ebben a geometria feladatban kisegítene valaki?
Figyelt kérdés
Tekintsük az ABC szabályos háromszög azon P belső pontjait, amelyekből az AB oldal 135 fokos szögben látszik. Bizonyítsuk be, hogy a PA,PB, PC szakaszokból mindig szerkeszthető háromszög, és a P pont bármely, a feltételnek megfelelő elhelyezkedése esetén ennek a háromszögnek az egyik szöge mindig ugyanakkora.2022. ápr. 22. 11:10
1/7 anonim válasza:
Nekem megvan, de nagyon számolós. Próbálom egyszerűsíteni...
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2022. ápr. 23. 14:40
4/7 A kérdező kommentje:
Aztaaa, nagyon szépen köszönöm! Rengeteg munkád volt vele...
2022. ápr. 23. 17:15
5/7 anonim válasza:
A 3-mas megoldó vagyok. Éreztem, hogy van pofon egyszerű megoldás is, nem csak a csúnya számolós.
Itt az ábra, minden leolvasható róla. Annyit kell csinálni, hogy elforgatjuk a nagy háromszöget az A csúcs körül, és kész.
Kicsit szégyellem magam, hogy ez nem jutott eszembe :(((
6/7 anonim válasza:
5-höz: ...60 fokkal forgatunk az A csúcs körül
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! És igazán nem kell szégyelleni magad :) :) Még egyszer nagyon szépen köszönöm! :)
2022. ápr. 24. 12:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!