A Naprendszerben egy, a Földhöz közeli helyen a mágneses indukció értéke B =10-5T . A napszéllel érkező elektronok ennek hatására spirális körpályán kezdenek mozogni. Mennyi a körmozgásukhoz rendelhető periódusidejük?

Figyelt kérdés
Az elektron tömege: me = 0,91 10−30 kg, töltése: qe= -1,6 10−19 C.

2022. ápr. 7. 09:19
 1/6 A kérdező kommentje:
1000000 hála és köszönet , aki segít és időt szán a kérdés megválaszolására :)
2022. ápr. 7. 09:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen? Miben segítsünk? Nem általánis iskolai anyagnak tünik, egyetemen pedig tuti leadták az idevonatkozó összefüggéseket.
2022. ápr. 7. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Ide is beírom, mint a másik kérdésed alá, ez nem a házit megoldják nekem oldal…ha van kérdés akkor lapsz választ is.
2022. ápr. 7. 09:33
 4/6 krwkco ***** válasza:

Bár a válaszadók közül néhányan úgy tekintik, hogy a "a házit megoldják nekem oldal", ezt én sem helyeslem.

Viszont szerintem ez a "segítünk a háziban oldal" vagy a "megadjuk az első lépést a házi megoldásához" oldal.

Mert mi más lenne?

2022. ápr. 7. 09:44
 5/6 krwkco ***** válasza:

"Mennyi a körmozgásukhoz rendelhető periódusidejük?"

Olvasd el az alábbi dokumentumot. Különösen a második fejezetet.

[link]

2022. ápr. 7. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:

" egyetemen pedig tuti leadták"

Ez egy középiskolai szintű alapfeladat. Szerintem. A többivel egyetértek. (De majd úgyis jön valaki, aki levezeti neki töviről hegyire....)

2022. ápr. 7. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!