Egy 4cm sugarú körbe 3,8 cm-es húrt rajzoltunk. Milyen tavolságra van a húr a kör középpontjától? Kérem valaki vezesse le
Figyelt kérdés
2022. jan. 14. 09:12
1/11 krwkco 

válasza:

Rajzolj egy háromszöget két sugárral és a húrral, mint oldallal. Húzd be a húrhoz menő magasságot. Pitagorasz-tétel és kész.
2/11 Koplárovics Béci 

válasza:

Ha lerajzolod, találsz egy jópofa derékszögű háromszöget, aminek két oldalát ismered, és a harmadikat keresed. Innentől már kettes alá matekkal is meg lehet oldani.
3/11 A kérdező kommentje:
Oké értem de többször is kiszámoltam és nem jött ki az az eredmény aminek kellet volna.
Valaki leírná hogy neki mi jött ki?
2022. jan. 14. 09:31
5/11 A kérdező kommentje:
Leírnád az egyenletet is kerlek
2022. jan. 14. 09:50
6/11 Koplárovics Béci 

válasza:

Nem. Mert amikor ebből neked kell produkálnod a megoldást, abból nem tanulod meg, ha én leírom neked. És amikor jegyre megy, akkor nem lesz gyakori.
7/11 A kérdező kommentje:
Csak szeretném megérteni, pont így tanulom meg
2022. jan. 14. 10:09
8/11 Koplárovics Béci 

válasza:

Lerajzoltad magadnak? Én biztos nem fogom. Megvan a derékszögű háromszög, aminek egyik oldala egy sugár, egyik oldala a húr, a harmadik oldala, a harmadik oldala pedig a keresett távolság? Annak megvannak az adatai? Pitagorasz-tétel?
9/11 krwkco 

válasza:

"Megvan a derékszögű háromszög, aminek egyik oldala egy sugár, egyik oldala a húr, a harmadik oldala, a harmadik oldala pedig a keresett távolság? Annak megvannak az adatai? Pitagorasz-tétel?"
A húr fele.
10/11 Koplárovics Béci 

válasza:

"A húr fele."
Igen, a hossza a húr fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!