Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a megoldása ennek a számvit...

Mi a megoldása ennek a számviteli vagy termelésmenedzsment feladatnak amit lent vázolok?

Figyelt kérdés

2021. dec. 27. 18:57
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:

"hogyan kell ezeket a típusú feladatokat megoldani?"

Az ilyen optimalizálást "lineáris programozás"-nak hívják. Ha így keresel rá, rengeteg megoldott feladatot találsz.

2022. jan. 4. 18:20
 12/20 A kérdező kommentje:
magyarán csupa olyan embi szólt hozzá megint, akinek lövése sincs a feladathoz :)
2022. jan. 6. 17:03
 13/20 krwkco ***** válasza:

"magyarán csupa olyan embi szólt hozzá megint, akinek lövése sincs a feladathoz :)"

A baj nem a kommentelőknél van.

Senki nem szól hozzá érdemben egy olyan feladathoz, ami 3 képernyőn keresztül húzódik és azt kérdezed, hogy "Mi a megoldása".

2022. jan. 6. 19:05
 14/20 anonim ***** válasza:

Egyébként ehhez pont nem kell lineáris programozás. Én pont olyan embi vagyok, aki tavaly megoldotta ezt a feladatot.

Lineáris programozás akkor kellene, ha több, mint 1 korlátozó tényező lenne. Itt - segítek - csak 1 lesz.

2022. jan. 9. 11:16
 15/20 krwkco ***** válasza:

"Itt - segítek - csak 1 lesz."

Árulj már el legalább annyit ennek a szerencsétlennek, hogy melyik az.

2022. jan. 9. 11:20
 16/20 A kérdező kommentje:
Taníts, kérlek!
2022. jan. 12. 13:48
 17/20 A kérdező kommentje:
hogyan kell megoldani?
2022. jan. 13. 19:01
 18/20 anonim ***** válasza:

1) ki tudjuk-e szolgalni a teljes piaci igényt a kapacitásunkkal.

2) Ha igen, akkor jó. Ha nem (ez lesz), megnézed hogy a már meglévő megrendelések teljesítése után mennyi szabad kapacitas marad.

3) Fedezeti hányad alapján sorba rendezed a termékeket. A legnagyobb a legjövedelmezőbb.

4) a legjövedelmezőbb értékesítését betervezed a piaci korlátnak megfelelően (piaci korlát: teljes kereslet-leadott megrendelésem)

Majd haladsz szépen így a jövedelmezőségi rangsorral. Az utolsónál óvatosnak kell lenned, hogy ne menjen negatívba a kapacitás.

Utána, megnézed, hogy mennyi az árbevétel, változó költség(önktség) = bruttó fedezet

Bruttó fedezet - fix ktsg (+/- egyéb bevétel = üzemi eredmény

Üzemi + pügyi eredmény = aee

Nem fogom megoldani neked a feladatot.

2022. jan. 15. 10:22
 19/20 anonim ***** válasza:
De hallod, én is ugyanezt a feladatot csináltam meg. Ugyanúgy leckének adta fel az Erika, vagy a Krisztina, vagy a Péter. Óran tök ugyanezt csináltátok meg. Nyisd mar ki a füzeted és nézd meg, könyörgöm neked.
2022. jan. 15. 10:24
 20/20 A kérdező kommentje:
Pár napig nem néztem be, de utólag is köszönet!
2022. jan. 21. 20:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!