Lineáris egyenletrendszereknél ha a bazisváltozó minden egyenletben 0, akkor nem elhagyható?
Azt hiszem most vesztettem el azt amit úgy hittem értek.
ha x1-x3 0 értéket vesz fel és amikor a b 0 értéket vesz fel azt is összekuszálta most a tanár.
x1-x3 0 de b 1 mondjuk, vagy x1-x3 1 b0, most melyik az abszolút ellentmondás, vagy mindkettő, eddig a 0001re tudtam, hogy nem lehet 1110 lehet, illetve ha x1-x4 ig van a sorszámozás, de x4 minden egyenletben 0, akkor nem elhagyható?
Ax=b -ről van szó? Ott az x-eket nem bázisváltozónak nevezik.
0x1 + 0x2 + 0x3 = b
Itt nyilván nem lehet b más, mint 0, egyébként ellentmondás. Gondolom el is hagyható az egyenlet, mert információt nem hordoz.
Ha egy változó pedig minden egyenletben 0, azzal nem tudtunk meg semmit a változóról. Szóval megint azt gondolom, elhagyható.
Köszi kettes, erre gondoltam.
Este, két nappal vizsga előtt felrakott egy olyan megoldást, ami homlokegyenest ellentmond az eddig leadottnak. Azóta újraszámoltam, és csak spontán hülyeséget írt a levezetésben. Az a változó, ami mindenhol nulla, az kuka, a 0001 az nem megoldható. Kapkodó tanár és esti tanulás nem jó barát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!