Valaki megcsinálná az angol leckémet? : DD
Igazából ma kezdtem el tanulni az angolt. A tanár meg már ilyen nehéz feladatot adott leckének. Ma még csak annyit csináltunk, hogy leírtuk a számokat egytől 20-ig.
1. Feladat!
Add meg angolul a pontos időt!
Példa: 11:50- It's ten to telwe
13:50-
11:30-
02:20-
12:00-
09:45-
04:55-
Van még több is, de azt egyedül próbálom megoldani, szótár segítségével. Tagadó alakba kell átírni a kijelentő mondatot. Alá kell húzni a helyes megoldást.. stb. De tudom, hogy nem nagyon fog menni.:S Miért adott ilyen leckét a tanár ha még csak ma kezdtük el venni a nyelvet?:S
Köszi annak aki megcsinálja.:)
14/L
Igen! Anyám is az előbb kiabált, hogy hogy lehet ilyen f*sz a tanár?! xDD
Meg ennél nehezebbeket is adott. 4 oldal leckénk van. :S
Na úgy látszik senkinek nincs kedve hozzá.:D Hát nekem se..
Főleg, hogy nem is értek belőle semmit.:/
Annyira utáltam általánosba németet, de most meg 100-szor inkább azt tanulnám, mint az angolt. Pedig vártam, hogy majd jó lesz ez is. De a tanár..:/ Elment a kedvem az egésztől..
Ten to one (ha jól tudom nem használnak 12-nél nagyobb számot, de már régen tanultam xp)
half past eleven
twenty past two
noon v. twelve
quarter to ten
ten to five
Ha tévedek valaki javítson ki :D De szerintem így jó, csak rakd elé hogy mindnek h It's
13:50-
11:30- half past eleven
02:20- twenty past two
12:00- twelve o'clock
09:45- quarter to ten
04:55- five to five
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!