Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Normális eloszlásos feladat?

Normális eloszlásos feladat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ember jövedelme (ezer forintban számolva) 250 várható értékű és 50 szórású normális eloszlású valószínűségi változó.

Függetlenül kiválasztva 200 embert, mennyi a valószínűsége, hogy az átlagos jövedelmük több 240 ezer forintnál?

Azt hinném, hogy kiszámolom, hogy alapból mennyi a valószínűsége, hogy 240-nél többet keres egy ember, de negatív szám jön ki, ami hát annyira nem jó. Valaki tud segíteni?

2021. okt. 12. 21:00
 1/2 krwkco ***** válasza:
58%

Ez a kalkulátor segít?

[link]

2021. okt. 12. 21:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem, de közben rájöttem, hogy ezt a képletet kell használni: D^2(c*ξ)=c^2*D^2(ξ). És akkor ezzel kijön. Meg arra is rájöttem, hogy lehagytam egy zárójelet, azért lett negatív. :-) De köszönöm!
2021. okt. 12. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!