Nagyon nehézzzz ?!
Figyelt kérdés
A sejtek álltalános méretét méterben .
Könnyűnek tűnik viszont csak mikrométerben tudom . Méterben valahogy sehogy..
2021. okt. 9. 13:07
2/9 A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz segíteni miért vagy undok ?
Ha valaki tudja hogy hogyan is számolta ki légyszi segíts :)
Egy sejt alltalános mérete 10 mikrométer . Az mennyi méter ? És hogyan számoltad ki ?
2021. okt. 9. 13:34
3/9 anonim 

válasza:

Mit segítsek, szerencsétlen? Kértél segítséget vagy csak idehánytad a rinyát kérdésnek álcázva?
4/9 Pelenkásfiú 

válasza:

A mikro- az ezredrész, a milli- az egymilliomod.
Tehát 1 méter 1.000.000 µm.
5/9 A kérdező kommentje:
Igen , lehet szerencsétlen vagyok és a kérdésem is az de ha te annyira okos vagy miért nem válaszoltad meg ? Ha pedig te sem tudod és nem érdekel a kérdésem miért van akkora pofád hogy belekommentálsz egy olyan kérdésbe amiről halvány lilla fingod sincs .!? Mert nagyképű vagy és szereted mindenbe bele ütni azt a taknyos méteres szőrös orrod ? Nagyon unatkozhatsz . Te kis nem szerencsétlen elefántormány
2021. okt. 9. 14:52
6/9 krwkco 

válasza:

"A mikro- az ezredrész, a milli- az egymilliomod."
Ez nem jó, Fordítva igaz.
10 µm = 10/1 000 000 m = 0,00001 m. Egy százezred méter.
Vagy 000000010,-ből indulsz és mivel 10⁶-tal kell osztani, hatszor tolod balra a tizedesvesszőt.
7/9 Pelenkásfiú 

válasza:

Uh, tényleg, az első sorban elírtam. Sorry!
8/9 anonim válasza:
10 a -9.-en méter. 10(-9).
Ha jól emlékszem általánosból (lehet hülyeséget írok)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!