Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miként lehet pl. egy cipőtalp...

Miként lehet pl. egy cipőtalp területét vektorokkal meghatározni?

Figyelt kérdés

2021. szept. 26. 11:57
1 2
 11/18 krwkco ***** válasza:

"Ezért annyira nem értem ezt ilyen bonyolult geometriánál hogy lehet megcsinálni így."

Közelítőleg. Egy szabálytalan görbénél ez az egyetlen lehetőség, mert még a görbés leíráshoz is csak véges számú mérési pontot lehetne használni, ami szintén csak közelítő lenne.

2021. szept. 26. 16:16
 12/18 krwkco ***** válasza:

"Keresztszorzatos területszámításra gondolsz sin != 90 esetén gondolom."

Nem igazán. Az bonyolultabb annál, mint amit a 7 és 9 válaszban leírtam.

2021. szept. 26. 16:18
 13/18 anonim ***** válasza:

"A területszámításnál a vektorok alatti területeket kell összegezni. Egy vektor és az x-tengelyre merőleges oldalak egy ferde tetejű négyszöget feszítenek ki."

Ez pedig az. |a|*|b|*sinTETA erre a területre gondolsz Ez adja meg a paralelogramma területét legalábbis 2d-ben. Azt nem értem annyira, hogy Vektorok alatti területen mit is értesz mert 2 vektor egy síkot határoz meg.

2021. szept. 26. 16:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Igazából mindegy szerintem:)

Írásban annyira nem jó ezt kommunikálni, mert nem látjuk egymás gondolatát. Illetve én nem vagyok más mint egy lelkes amatőr:D

2021. szept. 26. 16:39
 15/18 krwkco ***** válasza:

"Azt nem értem annyira, hogy Vektorok alatti területen mit is értesz"

Van egy vektor az xy merőleges síkkordináta rendszerben. A végpontjából és kezdőpontjából egy-egy szakaszt húzunk az x tengelyig, amik merőlegesek arra. Az utóbbi két szakasz, a vektor és az x-tengelyen kivágott szakasz által bezárt négyszög területe: (x2-x1)*(y2+y1)/2.

Erre gondolok. Ilyenekből áll össza a cipőtalp.

2021. szept. 26. 17:54
 16/18 anonim ***** válasza:

A képleted nekem kicsit fura vagy a magyarázat hozzá más.

Ha háromszög területet számolsz akkor (x2-x1)*(y2-y1)/2 és nem pedig y2+y1, ha pedig úgy akarod számolni ahogy írtad "a vektor és az x-tengelyen kivágott szakasz által bezárt négyszög területe"

Akkor pedig 2 alakzatra kell bontani, ahol az egyik 4szög a másik pedig háromszög.

Ami azt jelenti, hogy ha a vektor kezdeti és végpontján át X-Y Koordináta rendszerben Y párhuzamos vonalakat húzol át a kezdő és végponton akkor ott egy házikó fog kialakulni többségében.

Aminek a területe pedig:

(x2-x1)*y1 + (x2-x1)*(y2-y1)/2

2021. szept. 26. 18:09
 17/18 krwkco ***** válasza:

(x2-x1)*y1+(x2-x1)*(y2-y1)/2=(x2-x1)*(y1+(y2-y1)/2)=(x2-x1)*(y2+y1)/2

Ez ugyanaz, mint amit én mondtam. :-)

2021. szept. 26. 18:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Valóban, bocsánat:)

Bocsánat nem számoltam végig:)

2021. szept. 26. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!