Csupa páratlan számjegyből szeretnénk négyjegyű számokat alkotni. A) Hány különböző számot alkothatunk? (Folytatás lent)
B) Ezek közül hány olyan van, amely nem osztható öttel?
C) Hány olyan van közöttük, amely nem osztható öttel, és amelynek minden számjegye különböző?
D) A csupa páratlan számjegyből álló négyjegyű szám hányadrésze végződik 7-re, illetve 77-re?
E) Mekkora az esélye annak, hogy a szám csupán egyforma számjegyből áll?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia. Szerintem tudok segíteni ha még aktuális, de lenne két kérdésem :
Egy számot többször is használhatsz, illetve a nullát is használhatod? Mert ugye a nulla nem páros és nem is páratlan szám
A) 5^4
B) 4*5^3 (Nem végződhet 5-re.)
C) 4*4*3*2
D) (1*5^3)/(5^4)=1/5 - 1/25
E) 5/(5^4)=1/125
#6 Az nem jelent semmit párosság szempontjából, hogy van benne 0 ami nem az utolsó számjegy. Ez részedről olyan érvelés volt mintha azt mondanám : ha 2-re végződik akkor páros, de a kettő sem páros sem páratlan szám, mert a 129-be van kettő mégis páratlan.
Bővebb magyarázatként linkeltem múltkor egy wiki startlapos oldalt, egy másik oldalt a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karáról, továbbá egy angol nyelvű wikipédia oldalt amely telis tele lehivatkoz csomó tudományosan is elfogadott forrást is. Az utóbbi kettő ki is fejti, főleg az 3-ik linkem.
Aki nincs annyira értelmes hogy ezek források után se fogja fel és feltételezve hogy a másik fél is van legalább 16 éves, azzal nem érdemes tovább folytatni ezt a fajta eszmecserét legalábbis ezen a platformon, ez az oldal nem erre való. Ha meg nincs 16 éves akkor a szabályzat szerint nem is regisztrálhatna. (Részemről semmilyen más platformon se lenne opció ezt tovább folytani a több ok közül az például az ,hogy se kisiskolásokat tanító pedagógus se gyógypedagógus sem vagyok.) Ha politikai lenne például ott lehetne vitázni, de a matematika a legegzaktabb tudomány.
Itt lezártam a témát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!