A megadott valaszaim helyesek??
a.) kis gúla elei nyilvan a nagy gúla eleinek a negyedére csökkennek.
Tehát kis gúla elei/ eredeti gúla elei=1/4
b.) mivel az hasonlósági arány értéke 1/4 ezért a kis gúla alapjának területe egyenlő a nagy gúla alapjának területének 1/16-od részével.
Tehát 1/16.
c.) A kis gúla felszíne egyenlő az eredeti gula felszínének 1/16-od részével. Mivel minden oldallapjanak területe és az alapterülete is az eredeti gúla 1/16-od része lesz.
A nagy gula felszíne egyenlő az eredeti gula felszínének 15/16-od részével, plusz az alaplapteruletenek 1/16-od része.
Ezt jelekkel nem tudom hogy írjam le.
d.) a kis gula térfogata egyenlő az eredeti gula térfogatának 1/64-ed részével.
A nagy gula térfogata egyenlő az eredeti gula térfogatának 63/64-ed részével.
Tehát 1/64 / 63/64= 1/63 a térfogat arányuk.
e,f,g,h azokat egyelőre csinálom még.
i.) mivel a hasonlosagi transzformacio szogtarto is ezért szogeik egyenlőek.
Tehát arányuk 1.
a. igen
b. igen
c. 1:16 szerintem a nagy gúla csak akkor gúla, ha az eredeti állapotában van. Ezért nem kell megoldást adni a kis gúla és a csonkagúla arányára.
d. 1:64
e.
f.
g.
h.
i. 1:1
A hiányzó pontokhoz csak annyit, hogy a gömbbel körülírt vagy beírt gúlák, mint összetett alakzatok, szintén hasonlóak.
A d.) kérdésre miért 1:64 a valaszod?
Nem úgy van írva hogy az eredeti gula, hanem nagy gula. Tehát a ketté vágott gulabol a nagyobbik darab.
Jah bocsánat.
Jól írtad.
Nyilvan amit én mondok az úgy lenne megnevezve hogy csonka gula.
Bocsánat igazad van.
1#.
Akkor a hianyzo válaszok:
e.) 1:4
f.) 1:16
g.) 1:64
h.) 1:4
Ugye?
Amúgy köszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!