Egy lejto a vizszintessel 24°ot zar be. Es 2.8m magasra visz. Mekkorak az oldalai?
Figyelt kérdés
2021. jún. 8. 09:14
1/13 A kérdező kommentje:
Derékszögű háromszog ügye. Sinussal kell szamolni azt is tudom. Csak elakadok a hogyannal. :(
2021. jún. 8. 09:15
2/13 A kérdező kommentje:
Le tudna valaki irni reszletesen?
2021. jún. 8. 09:15
3/13 anonim válasza:
Ott a sinus tétel nézd meg hogy néz ki.
Ismersz egy oldalt meg két szöget mi sem egyszerűbb.
Nézd meg milyen képletek vannak a derékszögű háromszögre. (sin, cos, tan, ctan) nézd mi mi mellett /szemben van és kész helyettesítsd be
4/13 anonim válasza:
Bocsánat elirtam az elejét, sinus tétel nem szükséges ehhez
5/13 anonim válasza:
tg24° =0.4452
tg24° = 2,8/x
Innentől már megy?
6/13 anonim válasza:
És innentől már használhatod a szinusz tételt.
7/13 A kérdező kommentje:
Epp ezaz, hogy innentol nem megy. Mert eddig eljutottam. De az x et hogy deritem ki? Ezert vagyok kivancsi a reszletessegere
2021. jún. 8. 09:51
8/13 A kérdező kommentje:
Most onnan a 0.4452-t kell megszoroznom 2.8 al?
2021. jún. 8. 09:52
9/13 A kérdező kommentje:
X el kell szoroznom. De ha x et nem ismerem akkor hogy szorzom meg az ismeretlent az ismertel?
2021. jún. 8. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!