Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a reakcióegyenlet? Legfe...

Mi a reakcióegyenlet? Legfeljebb hány kilogramm kalcium-hidrogén-foszfát képződhet 12,5 kg 84 m/m%-os foszforsavoldat, 25 kg kalcium-nitrát 25,0 dm3 14,8 mol/dm3 koncentrációjú ammóniaoldat és fölös mennyiségű szén-dioxid reakciójában?

Figyelt kérdés

A reakcióban a kalcium-hidrogén-foszfát mellett még kalcium-karbonát és ammónium-nitrát képződik. A reakcióban keletkező két kalciumtartalmú vegyület anyagmennyisége megegyezik.

Ebben a feladatban szeretnék valakitől segítséget kérni, előre is köszönöm!

2021. máj. 6. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt találtam hirtelen:

[link]

2021. máj. 6. 19:00
 2/5 anonim válasza:
100%

Az egyenlet:

H3PO4 + 2 Ca(NO3)2 + 4 NH3 + CO2 + H2O = CaHPO4 + CaCO3 + 4 NH4NO3

Szerintem azért nem ment, mert bal oldalon lehagytad a vizet. Ha csak a hidrogén illetve az oxigén számok nem jönnek ki, érdemes megpróbálni hozzáírni, vizes oldatokban lejátszódó reakcióknál néha kell.

Innen már csak anyagmennyiségeket számolsz, azzal már szerintem nem lesz baj :)

2021. máj. 13. 22:13
 3/5 anonim válasza:
51%

Na ide figyelj te kis csíra,

A barátnőm a szívét-lelkét kitette, hogy megválaszolja a szaros kérdésedet. 2 érettségi között ezzel foglalkozott. Legyél kedves valamit reagálni ha már volt szíves neked megoldani a szaros kus feladatodat. Surmó állat

2021. máj. 24. 01:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Természetesen a zöld pipa azonnal ment, utólag is köszönöm!
2021. máj. 26. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:
saas
2023. febr. 25. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!