Valaki segítene megérteni ezeket a fizikai számításokat? Soha nem értettem ezeket , hogy hogyan kell csinálni. Ha valaki segítene akkor levezetéssel szeretném hogy jobban megértsem valahára. Köszönöm előre.
1.Egy 55 cm hosszú acélrudat 24˚C-ról hány ˚C-ra melegítünk,ha a hosszváltozás 0,0605cm? (Ha a lineáris hőtágulási együttható 0,000011 1/°C)?
2.Egy edényben 5kg tömegű 36°C hőmérsékletű víz van, ebbe beleteszün egy 0°C-os aluminium testet. A közös hőmérséklet 30°C lett. Mekkora az aluminim tárgy tömege? A víz fajhője 4,2kJ/kg°C, az aluminiumé 0,9kJ/kg°C.
3.Mennyi benzin égett el, ha 2299000kJ energia növekedés jött létre, ha a benzin égéshője 44000kJ/kg?
4.Mennyi hő szabadul fel 400g víz fagyásakor, ha a jég olvadáshője 334kJ/kg?
5.2kg földgáz elégetésével 250l vizet melegítünk fel. Mekkora lesz a víz hőmérséklete, ha kezdetben 10°C volt? A földgáz égéshője 33000kJ/kg, a víz fajhője 4,2kJ/kg°C.
6.Dugattyúval zárt hengerben 16g 20°C hőmérsékletű oxigén van, ezt lassan 220°C-ra emeljük, a fajhője 920J/kg°C. Mennyi hőt közöltünk az oxigénnel?
7.Melyik anyag, amelynek térfogata nem nő, hanem csökken, ha a hőmérséklete 0°C-ról 4°C-ra emelkedik?
És ha valaki azt írná hogy (lusta vagyok) egyáltalán nem vagyok (lusta) csak szeretném jobban megérteni mert mindig ezzel vagyok bajba 🙂🙂
Először nézd át a feladatokat! Van köztük olyan, amit egyszerű behelyettesítéssel meg lehet oldani. Azokat szűrd ki!
Próbálkozz a többi megoldásával is és csak azokat írd ki ide, amelyikekkel nem boldogulsz! A válaszolók tájékoztatása céljából azt is érdemes leírni, hogy hogyan próbálkoztál, és hogy mi okozott problémát.
Érdemes az interneten is keresgélni.
pl.
7) [link]
Igen igaza van . Neki próbálkoztam
A 2 feladattal komolyan nem boldogulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!