Elakadtam,a szakmai számítás záródolgozatomban,3 feladatot nem tudok megoldani,nem értem,hogyan kell?
1.,Számítsa ki egy db 16 szeletes mandulatorta engedményes árát,ha az eredeti ára 11520Ft és az engedmény 8,5%. A ft adatok egész számra a %-os adatokat egy tizedesjegyre kerekítse.
2.,végezze el a kijelölt %-os áremelést! A termékek áfa kulcsát a táblázat tartalmazza,annak megfelelően alakítsa ki az eladási árat! A mellékszámításban a Ft adatokat egy tizedes jegyre kerekítse! A fogyasztói árat az 5ft-os kerekítési szabályt figyelembe véve alakítsa!
Termék megnev.: Dobostorta,emelés előtti nettó eladási ár:540Ft/szelet,emelés mértéke%:9%,áfa:18%,emelés utáni nettó eladási ár:?,kerekítés nélküli bruttó eladási ár:?,eladási ár:?
3.,A cukrászatban ahol ön dolgozik a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget nem tisztítva kapják,így gyakran kell a tisztítási veszteséggel számolnia.
A mellékszámításokban egy tizedes jegy pontossággal számoljon.
A mogyoró tisztításakor 12% a tisztítási veszteség keletkezik.
-Mennyi mogyoróbél lesz,12kg mogyoró tisztítása során?
Válaszokat nagyon köszönöm!
1. nem tudsz kivonni 11520-ból 8,5%-át?
2. 540ft+18%+9%
3. 12kg-12%
Ha ezeket nem tudod kiszámolni, akkor nem figyeltél órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!