Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Itt a kérdés: Találkozunk a...

Itt a kérdés: Találkozunk a pH skálával. Mikor és hol alakult ki ez a kémhatást jellemző skála? Nézz utána.

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy kémia házi feladatot kaptam, amit nem nagyon tudtam megoldani, mert nem találtam elég információt az interneten ezért gondoltam itt kérek segítséget.

Itt a kérdés: Találkozunk a pH skálával. Mikor és hol alakult ki ez a kémhatást jellemző skála? Nézz utána.

Előre is köszönöm annak aki segít! :)

2021. ápr. 11. 13:51
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
"A pH fogalmát Søren Peter Lauritz Sørensen (1868–1939) dán biokémikus vezette be,[2] melyet ő még a vizes oldatbeli oxóniumion mol/dm³-ben kifejezett egyensúlyi koncentrációjával ([H3O+]) definiált"
2021. ápr. 11. 14:11
 2/2 anonim ***** válasza:
89%

"mert nem találtam elég információt az interneten"

Aki ezt írja, az semmit nem keresett után. Az előbbi idézet a wikipédiáról származik, annak megnyitására azért képesnek kellene lenned, kb. 10 mp alatt megvan.

2021. ápr. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!