Sugar számítás?
Az a feladatunk hogy ki számoljuk a(Z)....
-alaplap sugár
-alaplap területe
-mennyi a térfogata
-hany liter víz fér bele
A szöveg pedig ez;
Egy henger alakú tartály átmérője 1,2m, magassága 2,5m.
Olyan matek tanárunk van hogy magyaraza a területet utána pedig a kerületet kérdezi hogy értjük e, hiába mondjuk neki hogy nem, magyarázza el még egyszer, fogja és azt mondja hogy "meg kell tanulni, nem ezért kapom a fizetésem!!" És mikor fel szólít, és nem tudod akkor pedig akkora egyest ad mint a ház..
(Online oktatás van és így még sokkal rosszabb mint az iskolában)
Küldeni sem küldi el a számítását könyvem pedig nincs, amikor iskolában el kérte mert ő otthon hagyta és óra végén mondta hogy nála lesz majd vissza adja nap végén jah cska hogy szépen el húzott haza és utána meg már nem kellet másnap vagyis hétfőn iskolába mennünk és nála van vagy nem tudom hogy hol
Helyes írás ért bocsánat
Ahhoz nem kell könyv, hogy megtudd a henger térfogatát, felszínét, kerületét, területét, stb. Fogod, és beírod a keresőbe, és ki fog dobni neked száz weboldalt ami leírja a képleteket, meg a megoldási menetet. A feladatban minden adat meg van adva, már csak a képletbe kell behelyettesíteni a számokat. Nem tudod magadtól mi a henger térfogata? Véletlenül se írd be a Google-be, és nyisd meg az első találatot:
Waoo tényleg, nem is tudtam hogy ezekre jó a Google (°o°) azt a mindenit
Véletlenül se gondold azt hogy nem írtam be (⊙ω⊙)
Csak hogy nem azokat, nem olyanokat,még hasonlókat sem ad ki! A sugara már meg van, de a többi nem is hasonlít arra ami nekünk van feladat!
A könyvben pedig lehet hogy le lenne írva a számítása mert valahonnan meg kell tanulni nem? Kértem segítséget barátaimtól is de vagy nem tudják ők sem vagy csak annyit írnak hogy "ott a könyvben" v "kérdez meg mást" v csak szimplán enynit " nem tudom, nem is érdekel"
Nem tudok írni ezt is láthatjuk
De hát a képlet az minden számításnál ugyanaz!?. Azt nem mondd, hogy más feladatból nem értetted a kiszámolást, mert az más számokat tartalmazott...
És most mint egy igazi hülyének:
Google: henger térfogata, első találat
"Mivel 𝑇alaplap=𝑟2𝜋, ezért a henger térfogatképlete: 𝑽=𝒓𝟐𝝅⋅𝒎."
Google: henger térfogata, második találat:
"A henger térfogata az alap területének és a henger magasságának a szorzata." - alatta a képlet.
Mindkettőben benne van a köralapú henger is, amiről a kérdésed szól. A köralapú henger alapja kör alakú, így annak területe egyenlő a kör területével. Hogy kell kiszámolni a kör területét, kérded? Az eddigi válaszokból már rá kell jönnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!