Mondjátok el kérlek a véleményeteket a mormon vallásról?
A vallás házik mindig a tanártól függnek.
Nekem az a véleményem róla, hogy hülyeség, mint az összes többi vallás. Csak a népet irányítani jó.
De egy ilyen kijelentését a vallás tanárod akár meg is buktathat téged, szóval olyan véleményt írj, ami a tanárnak tetszik. (Azt meg hogy hogy áll a mormon valláshoz a te tanárod, én nem tudhatom)
A mormon vallás felületesen nézve első találkozáskor nagyon furcsának, gagyinak, zavarosnak tűnhet. Ha azonban mélyebben megismeri az ember (én magam is mormon vagyok) akkor olyan alapigazságokhoz jutunk aminek a helyességében nehéz lenne kételkedni.
A mormonizmus gondolkodásmódjában, istenképében visszanyúlik a korai kereszténység nícea előtti (Kr. u. 1- 375 közötti) időszakára, ami egy gondolatiságában, tantételeiben még plurális, sokszínű, diverz szellemi irányzat volt, amiben sokminden megfért, amit a későbbi történelmi kereszténység már eretnekségként üldözött.
A mai mormon egyházi működés és vallásgyakorlat, kicsit már ismétcsak eltér a Joseph Smith - Brigham Young korszak (1830-1877) szellemileg friss, forrongó, kinyilatkoztatásokban gazdag légkörétől (teszem hozzá a szubjektív véleményemet: sajnos).
Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza ma egy 16 milliós tiszteletreméltó konszolidált világegyház, amely minden kontinensen jelen van és rohamosan növekszik. Sajátos nézetei ugyan markánsan eltérnek a történelmi kereszténységtől, de a mindennapi egyházi élet nem érdemben más mint egy bármilyen más protestáns jellegű gyülekezetben, talán csak az egyháztagok aktivitása jelentősebb, résztvevőbb, közösségibb.
A mormon Szent Templomok működése, az ott folyó munka viszont valóban unikum. Ez szorosan összefügg a mormonok családkutatásra vonatkozó vallási kötelezettségével ami egy szintén rendkívül izgalmas és értékes eleme az egyháznak.
Nyilván azért vagyok egyháztag, mert jónak tartom, igaznak tartom és mert gazdagítja az életemet, de nem állítom, hogy mindenki számára ez a legjobb. Más egyházakban is sok értékes dolog van. (Az adventisták az egészséges életmód terén úttörők, a metodisták kiemelkedő szociális tevékenységet fejtenek ki, a Krisnatudatúak -- hogy nem keresztény szerveződést is említsek-- a fenntartható életmódban, ökológiai gazdálkodásban végeznek nagyszerű munkát. Ferenc pápával a katolicizmus is új dinamikus korszakába lépett, nagyon sok értékkel, de még sorolhatnék másokat is.)
Kedves kettes válaszoló.
Jó lenne neked is vagy 30 feleség, köztük testvérpárok mi? Vagy csak konkrétan a négereket és az indiánokat utálod mint a bigott Young és a kuruzsló Smith? S nehezményezed hogy négerek is lehetnek papságviselők? 😂 Igen, nagyon helyesenattól már messze van ez a szekta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!