Négyzet alapú gúla magassága?
Figyelt kérdés
a=10cm
V=900 cm^3
Előre is köszönöm a segìtséget!
2021. márc. 16. 20:01
1/9 anonim válasza:
V=Tm=3
T=a^2
Ugye innen menni fog?
Ha segítség kell (azaz nem meg kell helyetted oldani a feladatot), akkor ez után sikerülnie kell.
2/9 anonim válasza:
Veszed a területképletet V=a²×h/3
Behelyetesítesz 900=10²×h/3
Elvégzed az egyenletet és kijön hogy h=27
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem kell megoldani helyettem elég a segítség :)
De igazából most sem értem :(
Ha azt az egyenletet leírom amit a kettes írt, akkor az jó?
2021. márc. 16. 20:26
4/9 anonim válasza:
Én is azt írtam ( 1. ), csak kétlépcsős folyamattal. Más kérdés, hogy a magasság általában m, nem h - de tulképp részletkérdés.
5/9 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon köszi. Csak azt írtad hogy területképlet de utána már a térfogatnak a jelét használtad. És ez kicsit összezavart. És a térfogat képlete az nem V=Ta×M/3? A tanár csak ezt a képletet mutatta.
2021. márc. 16. 20:36
6/9 anonim válasza:
2es vagyok. Szerintem itt célszerűbb volt h-t használni mivel egy testről volt szó.
És igen, ha megtanulod a képletet és behelyettesíted az ismeretleneket akkor egyenletet kapsz. Szóval helyes.
7/9 anonim válasza:
Shift 6 helyett Shift 7-et írtam... természetesen /
8/9 anonim válasza:
Megint 2es.
Bocsi tényleg elírtam az térfogat akar lenni. Ta (alap területe) mivel négyzet ezért a×a azaz a².
9/9 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon köszönöm! Most már minden érthető!
2021. márc. 16. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!