200g 20tömeg%-os oldatból annyi oldószert párologtatunk el, hogy az eredeti oldat tömegének fele marad meg. Hogyan változik a töménysége?
Figyelt kérdés
Elkezdtem, ki is jött, hogy mennyi az oldószer és az oldott anyag,de onnantól már kissé zavaros volt az egész. Ezek után megfeleztem az oldatot. Tehát 200g helyett 100g oldószerünk maradt, abból meg beírtam az oldott anyagot, így megkaptam, hogy mennyi az oldószerünk. De azt már nem tudom, hogy innen hogyan tovább, mert semmilyen adat nem volt megadva. Max annyit tudnék írni, hogy csökkent a tömeg-koncentráció, de nem tudom, hogy hogy kell onnantól. Szóval a segítséget nagyon megköszönöm!2021. febr. 13. 10:21
1/3 anonim válasza:
200g 20%-os, az oldott anyag mennyisége 40g
100g x%-os, az oldott anyag mennyisége 40
3/3 anonim válasza:
"200g helyett 100g oldószerünk maradt"
Ez nem igaz. Illetve csak akkor lenne igaz, hogyha 0%-os lenne az oldat, ez csak oldószert tartalmaz.
Mint ahogyan az első is írta, először kiszámolod, hogy mennyi oldott anyag van benne, ez 200*(20/100)=40 gramm. A 200 grammos oldatból 100 grammos lesz, így már csak az a kérdés, hogy a 100-nak hány százaléka a 40, ami ránézésre is 40%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!