Valaki tud segíteni 10. osztályos fizikában?

Figyelt kérdés

Erre a 2 feladatra szeretném tudni a megoldásokat:

1.) Akkumulátor két pólusa között áthaladó elektronon az elektromos mező 1,92*10 a minusz 18.on J munkát végez.Mennyi az akkumulátor feszültsége?

2.)Rúdelem két pólusa között a feszültség 1,5 V. Mennyi munkát végez az elektromos mező, miközben a negatív pólusról 1 millió elektron átáramlik a pozitív pólusra?

Előre is köszönöm a segítséget.

2021. febr. 7. 02:52
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ami például a másodikat illeti, a villamos munka képletéből kellene kiindulni, abban minden benne van.
2021. febr. 7. 10:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom miaz
2021. febr. 7. 15:24
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

Elég baj, mert ez természetesen arra alapoz, csak átalakított formában.

W=U*I*t egyenáram esetén.

Mivel az áramerősség I=Q/t, át lehet írni úgy, hogy W=U*Q, ahol U feszültség, Q a villamos töltés.

1) Az elektron töltését keresd ki neten vagy függvénytáblázatból és helyettesíts be U=W/Q-ba (a fenti képlet leosztva Q-val)

2) A W=U*Q képletbe kell helyetetsíteni, csak a Q itt az egy elektron töltésének 1 millószorosa lesz.

Behelyettesíteni nem fogok helyetted, mert ahhoz lusta vagyok.

2021. febr. 7. 16:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :D, sajnos a fizika tanár nem igazán magyarázza el mostanság ezeket a dolgokat :((
2021. febr. 12. 02:53
 5/10 Tom Benko ***** válasza:
75%
Mindkettő nyolcadikos fizika téma...
2021. febr. 13. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Hát de nem akarja tudni. Agyilag renyhe akar maradni, az a legjobb érzés, a gondolkodás fáj. Miközben, ha gazdag lenne, akkor sem tudná kikerülni a fizikát, az autózás, a vízforraló, a vasaló... satöbbi. Nyilván Jókaitól sem ismer semmit. Fanta, kefélés, tucctucczene. Ez az új elérendő cél, ide szürkeállomány nem fér bele.
2021. febr. 13. 10:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Attól mert nem értem a fizikát élettelen nem vagyok köszi xdd
2021. márc. 8. 20:40
 8/10 Tom Benko ***** válasza:
47%
Attól vagy élettelen, mert a problémáid megoldását másoktól várod, egy fikarcnyit nem teszel érte.
2021. márc. 28. 23:52
 9/10 A kérdező kommentje:
Ja te biztosan jobban ismersz mint én saját magamat.
2021. júl. 11. 18:03
 10/10 Tom Benko ***** válasza:
46%
@9: Nincs kizárva.
2021. júl. 12. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!