Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi az összefüggés az aldehidek...

Mi az összefüggés az aldehidek és az alkanalok között?

Figyelt kérdés
Minden alkanal aldehid, de nem minden aldehid alkanal? Vagy hogy is van ez?

2021. febr. 4. 09:24
 1/8 Z003 ***** válasza:
65%
Tudtommal ugyanazok.
2021. febr. 4. 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az alkanal egyértékű telített aldehid. Tehát igen, minden alkanal aldehid, de nem minden aldehid alkanal. Pl. a formaldehid alkanal (és aldehid is), de a fenilacitaldehid nem alkanal (mert nem telített, ugyanis aromás gyűrűt tartalmaz), de aldehid.
2021. febr. 4. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

"Minden alkanal aldehid, de nem minden aldehid alkanal? Vagy hogy is van ez?"

Itt az a lényeg hogy a középiskolai "tanítás" mindenféle fölösleges terminussal össze akar keverni téged fölöslegesen amit már egyetemen nem erőltetnek, mert a szutyok középiskolai tanárok azt hiszik minél több fogalmat visznek bele a kémiába annál nagyobb tudásúnak tűnnek a hülyegyerekek (hozzám képest mind az mert bármelyiket leverem kémiából).

A aldehid az átfogó vegyületcsalád -CHO csoporttal megáldva, ezen belül van többféle is, az alkanal amikor alkán -H csoportját cseréli le -CHO csoport.

2021. febr. 4. 18:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

@D NMR

"bármelyiket leverem kémiából"

Tényleg nem bántásból, de én már nagyon kíváncsi lennék rá, hogy te ki vagy, hogy ennyire értesz a témához. Mert tényleg értesz, abban nincs kétségem, csak érdekelne, hogy hogyhogy ennyire vágod a kémiát :)

2021. febr. 4. 21:37
 5/8 anonim válasza:
100%

Engem is érdekelne. Mert hát néha ír értelmes dolgokat, de ha valamit valamiőr hibásat ír és valaki szóváteszi akkor úgy viselkedik mint egy family guy vagy kertvárosi gettón nevelkedett óvodás.

Meg ez a bárkit leverek kémiából mentalitást se értem atól mert valaki ért egy témához atól még nem kell segfejnek vagy tiszteletlen nek lenni.

2021. febr. 5. 00:48
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

kertvárosi gettón nevelkedett óvodás.

igen ez vagyok most már megnyugodtál?

2021. febr. 5. 03:24
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

nem kell nyüszögni melyikőtök végzett egyetemi vegyész szakon?

amúgy NEM néha írok értelmes dolgot hanem mindig!

nem szoktam kijavítani másokat alapból de most hogy felhúztatok a beszólásotokkal mostantól figyelni fogom minden válaszotokat és ha kell akkor helyreteszem...

2021. febr. 5. 11:44
 8/8 anonim válasza:

A az eldehidek nyitvahagyják a lehetőséget hogy telétett vagy telítettlen, alkanalok nem.

@D NMR jó tudni hogy van egy felvigyázónk aki kijavít mindent.

2021. febr. 5. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!