Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egy ablak méreteinek meghatáro...

Egy ablak méreteinek meghatározásánál a padlóval párhuzamos oldala a hosszúság, és a másik oldal a szélesség, a téglalaphoz hasonlóan? Vagy az ablaknál inkább szélesség és magasság van?

Figyelt kérdés

Illetve ha egy országra vagy kontinensre vonatkozóan mondják, ott egy téglalapnak megfelelően van a hosszúság és a szélesség, vagy a hosszúsági és szélességi köröknek megfelelően pont fordítva (tehát a szélességi kör mentén van a szélessége, pedig az a téglalap alapján a hosszúsága lenne).

Remélem, érthető.

2021. jan. 3. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell túlkomplikálni. A padlóval párhuzamos oldal a szélesség, rá merőleges pedig a magasság.
2021. jan. 3. 15:54
 2/9 A kérdező kommentje:

Viszont azt nem értem, hogy itt

[link]

A dobozoknál és házaknál a padlóval párhuzamos oldal a hosszúság, de utána a fiókos szekrénynél a padlóval párhuzamos oldal a szélesség? Pedig a szekrény is téglalap alakú, ez alapján a padlóval párhuzamos oldala lenne a hosszúság.

(tudom, hogy egy elsős könyvben van, és nagyon ciki, de néha összezavarodok az ilyeneknél :P)

2021. jan. 3. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem haragszol, nem fogom végignézni a 10 perces videót. Azonban elmondható, hogy teljesen mindegy, a téglalap (és majd később jön a téglatest) mely oldalát nevezzük szélességnek, hosszúságnak vagy magasságnak, mert az adott szövegkörnyezetből úgyis kiderül az egymáshoz kapcsolódó viszonyuk; kerület, terület, felület valamint térfogat számításoknál pedig teljesen mindegy, melyik oldalt hogy rajzolod, az eredmény ugyanaz lesz.
2021. jan. 3. 16:23
 4/9 A kérdező kommentje:
öszi, egyébként ha lentebb görgetsz, ott vannak leírva is a feladatok :)
2021. jan. 3. 16:29
 5/9 A kérdező kommentje:
És amit az országokra vonatkozóan írtam, hosszúsági/szélességi kör, ott mi a helyzet?
2021. jan. 3. 16:30
 6/9 anonim ***** válasza:
A hosszúsági és a szélességi köröknek megfelelően.
2021. jan. 3. 17:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt gondolhattam volna, hogy a szélességi körök mentén beszélünk a szélességéről :)
2021. jan. 3. 21:27
 8/9 A kérdező kommentje:

Még valami:

Ha egy téglalap vagy rajzlap rövidebbik oldala van alul, akkor is a hosszabbik oldal a hosszúsága, a rövidebbik a szélessége?

2021. jan. 23. 12:44
 9/9 A kérdező kommentje:
És pl. mobiltelefonnál hogy van ez, ahol alapból úgy tartjuk a kezünkben, hogy a rövidebb oldala van alul?
2021. jan. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!