Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Készíts el a saját receptúrád...

Készíts el a saját receptúrád szerint, egy diós bejgli árkalkulációját akkor, ha az üzlet ahol dolgoztok 180%-os haszonkulcsot alkalmaz.?

Figyelt kérdés
2020. dec. 15. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:
A dió kb. 4-6000.-Ft. kilója
2020. dec. 15. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is, szükséged van egy bejglireceptre.

Ha ez megvan, megnézed, hogy melyik alapanyagot mennyiért tudod beszerezni. Az árkalkulációnál (pláne, ha több kerül megsütésre), arányosan kell megadni az alapanyag értékét, mégha akkora mennyiségben nem is kapható. Például ha 1 bejglibe kell 30 deka liszt, de csak kilós kiszerelésben kapható, és mondjuk a kiló liszt ára 200 forint, akkor a 30 deka lisz ára 60 forint lesz.

Az üzemi költség attól függ, hogy egyszerre mennyit tudsz megsütni. Ha például egyszerre 6 bejglit tudsz megsütni, és az elhasznált áram/gáz 1200 forint, akkor 1 bejgli megsütéséhez 200 forint üzemi költséget kell felírnod.

A munkások bérét is bele kell venni, de ha egyedül készíted, akkor az 0 forint lesz.

Nem tudom, hogy a bejgli árusítása milyen engedélyekhez kötött. Ha tudod, akkor ezt is bele kell kalkulálni az árba.

Természetesen ÁFA-köteles is, úgyhogy ezzel is számolni kell.

A nagyon profik hulladékkal is számolni (vagyis az alapanyagok nem hasznosíthatóak 100%-osan). Ha 8%-kal számolsz, az bőven elég, bár bejglisütésnél lehet, hogy kevesebb hulladék keletkezik.

2020. dec. 15. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Andizsuzsi ***** válasza:

"A munkások bérét is bele kell venni, de ha egyedül készíted, akkor az 0 forint lesz."


Az ember a saját bérét is belekalkulálja az árba, másként aránytalan lesz a hasonlítás.

2020. dec. 15. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!