Négyzetgyök feleléskor számításon kívül mit
kérdezhet a tanár?
Figyelt kérdés
Pont most vesszük épp és azt mondta, hogy kövi órán lesz 5 ember akit kihív felelni négyzetgyökből.
Ennyi. nem lesz számítás, csak 2-3 kérdés.
De mit kérdezhet? Annyit tudok, hogy nem elhet mínusz a gyökjel alatt, és a fogalmát.
Van még valami?
Köbgyök? Abból is fog.
2020. nov. 18. 15:59
1/9 anonim válasza:
Köbgyök (ill. az összes páratlan kitevőjű gyök) esetén lehet negatív szám a gyökjel alatt.
2020. nov. 18. 16:11
2/9 anonim válasza:
Hányadikos vagy? Érted egyetemen páros alatt se gond a mínusz. Szóval ezt azért mondom, mert általánosban is mást kell tudni, meg középiskolában is. Amúgy gondolom azokat kérdezi, amiket a füzetbe írtatok.
számítást nem kérdez. nem tudom miből készüljek, mert csak gyakoroltunk a füzetbe, hogy gyök 16, gyök 1000 gyök 123434633456 stb. meg az azonosságokat.
de mivel mondta, hogy nem elsz számolás, így az azonosságok szerintem kizárva.
2020. nov. 18. 16:27
5/9 anonim válasza:
#2 Ez mondjuk ilyen formában nem igaz, hogy egyetemen nem gond. Az egész attól függ, hogy milyen alaphalmazon vagyunk.
2020. nov. 18. 16:50
6/9 anonim válasza:
#5 vagyok. Egyébként szerintem az azonosságokat is tudd, nem nehezek, ha érted a gyökvonást, akkor az azonosságokat is könnyen meg tudod jegyezni.
2020. nov. 18. 17:11
7/9 A kérdező kommentje:
6: jó, végülis nem nehéz...
Csak azt nem értem, hogy mit készüljek "felelésre" matekból. Mintha gépész gyakorlatból felelnék, (esztergálás, marás stb stb). Kétkezi munka, mint a matek.
2020. nov. 18. 18:22
8/9 anonim válasza:
Látszik, hogy gimiben szar a matekoktatás.
Kétkezi munka? Elég komoly elméleti háttere van annak, hogy egyátalán neki lehessen kezdeni egy feladatnak.
2020. nov. 18. 18:25
9/9 anonim válasza:
A fentieken kívül a grafikonjának alakját, értelmezési tartományát és értékkészletét is elég kézenfekvő megkérdezni felelésnél. Az inverzét is mondanám (de azt lehet, hogy megtalálod az azonosságok között is).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!