"Hát"-tal miért nem kezdünk mondatot?
Figyelt kérdés
2010. aug. 9. 19:41
11/17 anonim válasza:
Hát nemtom, én bármikor tudok így mondatot kezdeni. De kérdést egyszerűbb ezzel kezdeni.
12/17 anonim válasza:
Hát azért, mert az olyan slampos.
13/17 anonim válasza:
Hát tényleg érdekes. Alsóban azt tanították nekünk, meg szerintem mindenkinek, h háttal nem kezdünk mondatot. Kilencedikben viszont azt mondta a tanár(meg a tankönyv is), h lehet.
14/17 anonim válasza:
tegnap 20:02 <- Értő olvasás rulez.
15/17 anonim válasza:
Végül is lehet háttal kezdeni a mondatot, ha olyan a környezet, hogy úgy beszélhetsz, ahogy akarsz. De ahol művelt ember benyomását akarod kelteni, ott nem ajánlott. Hát ezért.
16/17 anonim válasza:
Miért mikor láttál könyvben mondatot hát-tal írni?
Ahogy anyám mondaná: - Olyan szép a magyar nyelv, ki kell hasznnálni azt a sok gyönyörű szavát, amennyire csak bírjuk.
Amúgyis a HÁT az kb nem is szó...az olyan mint a ööö..., vagy a hmmm..., vagy a nos. Ezek csak pluszok, de nem szavak -szerintem-.
17/17 anonim válasza:
Olyan szép az a fránya magyar nyelv, hogy a bír ige helyett igazán lehet használni pl. a tud igét. Szebbé teszi a mondatot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!