Egy vetélkedőn a nyertes 3 ablak közül választhat. Kettő mögött egy–egy 2000Ft-os könyvutalvány, a harmadik mögött egy iPhone 12 típusú telefon található.? | | \ / \/
Miután a
versenyző választott, a játékvezető, aki tudja, hogy melyik ablak mögött mi van, kinyit
egy ablakot, amelyik mögött könyvutalvány van.
Ezután a játékos megváltoztathatja a
választását. Érdemes-e változtatni az eredeti döntésén, ha nagyon szeretne egy telefont nyerni?
Nem minősítettelek. Megkérdeztem, hogy melyik vagy. Ez nem minősítés.
Érdemben pedig úgy reagáltam, hogy hoztam egy másik megközelítést, hátha sikerül közös nevezőre jutnunk.
Azt mondod, hogy 1/3. Hogyan lehet, hogy 1/3, amikor változás történt? Elvégre a két doboz megsemmisült, és soha nem fogjuk megtudni, hogy melyikben mi volt, és azt írtad, hogy csak addig lesz 1/3, "amíg senki nem avatkozik bele a játékba".
Nem inkább 50%? Elvégre "vagy benne van, vagy nem", mivel más lehetőség nem lehet, és beavatkozás is történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!